Seljaaju kunstnik Edith Karlson: päris kunstnik ei pikuta barett peas, vaid rügab hullult tööd teha. “Kunst kodudes”

Edith ja Iti. Foto: Iris Kivisalu

“Kunst kodudes” on rubriik, mis avab huvitavate loojate koduuksi, riiuleid ja seinapindu ning uurib, kuidas ja miks kunst koju tungis ja milliseid avastusi kooselu teostega kaasa on toonud. Seekord käis rubriigi toimetaja Bianka Soe külas Edith Karlsonil, kes valmistus parasjagu Veneetsia kunstibiennaaliks, mis toimub tänavu 20. aprillist 24. novembrini.

Kuigi kunstnik Edith Karlson on mattunud tööde alla, sest vaid mõne kuu pärast esindab ta Eestit maailma olulisimal kaasaegse kunsti sündmusel – Veneetsia kunstibiennaalil –, ning on ärganud hommikul kell 4, et kaasa ja poeg pikemale reisile saata (millest ta ise suure töökoormuse tõttu osa võtta ei saa), näib ta oma bohemian chic’is plisseekleidis ja argiselt kinni seatud juustega välja värske ning puhanud. Edithi valgusküllane korter on laitmatus korras ja igas ilmakaares tervitavad vaasidesse sätitud värsked lilled.

Bianka Soe

Bianka Soe on kunstiteadlane, Telliskivi Loomelinnaku sisujuht ja kunstifestivali “Ma ei saa aru” peakorraldaja. Loe artikleid (18)