Sümbolväärtusega teosed: külas Edasi kaasautoritel. “Kunst kodudes”

Foto: Hanno Soansi erakogu

“Kunst kodudes” on rubriik, mis avab huvitavate loojate koduuksi, riiuleid ja seinapindu ning uurib, kuidas ja miks kunst koju tungis ja milliseid avastusi kooselu teostega kaasa on toonud. Seekord on rubriigi toimetaja Bianka Soe külas Edasi kaasautoritel.

Sattusin hiljaaegu külla Edasi kaasautorile Hanno Soansile ning kohtasin seal üht eriti huvitava loo ja multiautorlusega maali. Huhh, selline lugu! Seda tahaks küll lisaks minu enda suulisele edasikandmisvõimele ka laiemalt jagada. Mõtlesin, et mis oleks, kui teekski seekordse loo hoopis kaasautorite endiga, sest olin tegelikult ammu mõtisklenud, kui kahju, et nii paljud lahedad inimesed Edasisse juba omal moel panustavad ja ma neid enam “Kunst kodudes” rubriigis ära kasutada ei saa. Või noh, saaksin, aga see jätaks ilmselt suhteliselt haltuurase mulje ning viitaks, et mul on inimestest, kes oma koduuksi avaks, ikka totaalselt kitsas käes. Mis pole päris tõsi. Igal juhul selgus, et headel Edasi kolleegidel on, mida jagada, ning seekord kohtutegi nende visuaalsete väljavalitute ja mõtisklustega, miks just üks või teine teos oluline on ja kas koduse kunsti hulk võiks ka paljuneda. Lõpuks veel mõned talvel sooja andvad kunstisoovitused.

Bianka Soe

Bianka Soe on kunstiteadlane, Telliskivi Loomelinnaku sisujuht ja kunstifestivali “Ma ei saa aru” peakorraldaja. Loe artikleid (18)