Mood, disain, arhitektuur: veebruari uudised

Kollektsioon "Master Peace" peegeldab Guildile omast, ajatut ja ajastuid põimivat käekirja ning samuti aega, milles elame. Foto: Guild

“Mood, disain, arhitektuur” on rubriik moest, disainist ja arhitektuurist huvitatud lugejale. Nopime infovoost välja silmapaistvad Eesti moe-, disaini- ja arhitektuurivaldkonda puudutavad sündmused ning soovitame põnevaid ja harivaid näitusi, filme ja podcast’e. Rubriigi varasemaid uudiseid saab lugeda: “Moe- ja disainiuudised”.

Veebruar tõstab fookusesse arhitektuuri, disaini ja moe: Kumu Dokumentaal on pühendunud arhitektuurile, Fotografiskas on moekuu ja 23. veebruaril tähistatakse Eesti disaini päeva. Kohalikus moemaailmas on elevust tekitanud rõivabränd Guild, mis lansseeris esimesena Eestis digitaalse kübarakollektsiooni, ja Marati esimene poliitilise sõnumiga pusa “Kaitsetahe”. Palju kõneainet pakub tekstiilikunstnik Maryliis Teinfeldt-Grins, kel avatud korraga kaks näitust, mida võiks kirjeldada kui maastikumeenutusti tikandites. Arhitektuurimaailm aga kihab ootusärevusest: kas Eesti arhitektid jõuavad Tartu Vaksali sillaga Mies van der Rohe auhinna lõppvooru ja kes 22-st nominendist napsab endale aasta betoonehitise preemia?

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (261)