Siim Aimla Funk Band: “Cool and Calm”. Uut Eesti muusikat

Siim Aimla Funk Band ilmutas uue loo koos 11-kordse Grammy võitja Philip Lassiteriga.

Siim Aimla Funk Bandil tekkis tahtmine oma muusikasse ja mängu särtsu lisada. Sedapuhku kutsuti stuudiosse trompeti- ja arranžeerimisguru Philip Lassiter – 11-kordne Grammy võitja ja Prince’i ning Ariana Grande arranžeerija –, et luua uus laul nimega “Cool and Calm”.

Lassiteri arranžeeringuid ja trompetimängu täiendab uhiuuel singlil “Cool and Calm” solist Sofia Rubina oma täiusliku vokaaliga, mis annab teosele ajatu jazz-, sving- ja funk-muusikalise helipildi.

Värskel singlil “Cool and Calm” teeb Siim Aimla Funk Bandiga kaasa lisaks Lassiterile ja Sofia Rubina-Hunterile ka baritonsaksofonist Keio Vutt. “Cool and Calm” salvestati MUBA stuudios 2023. aasta kevadel.

Siim Aimla Funk Band. Foto: Eva-Liisa Heinmaa

Mitmekülgne muusik Siim Aimla on Eesti jazzimaastikul tegev juba paarkümmend aastat – tema nakatavat energiat ja teravmeelsust on jagunud kõigile, kes muusikuga koostööd teinud. Funk on Siim Aimla soontes tuksunud pikka aega ja 2017. aastal loodud omanimeline funk-koosseis on end pühendanud selliste raskekaallaste nagu James Brown, Michael Brecker ja Nils Landgren kõlade elustamisele.