Kristel Randrüüt: Vahemere-äärne ilu edasijõudnutele. Thau laguun

Vahemere ja Thau laguuni vaheline säär pika liivarannaga.

Mitte kõik ei soovi puhkuse ajal glamuurseid rannabaare külastada, kasiinosid ja mainekaid rahvusvahelisi üritusi väisata. Juba tuttavale Prantsuse Rivierale alternatiiviks tasub otsida ehedamat ja rahulikumat elu.

Prantsuse Vahemere rannikust mõeldes kangastub kohe silme ette Cote d’Azur ikooniliste linnade Nice’i, Cannes’i ja Saint-Tropez’ga. Ka Marseille on teada-tuntud sadamalinn, mis seostub aniisinapsu pastis’i ning kuulsa kalahautise bouillabaisse’iga. Väiksemad kohad, nagu Marseillan, Pézenas, Mèze, Bouzigues, Agde, Sète ehk Thau laguuni (pr. k. Etang de Thau) ümber asetsevad linnakesed, on teenimatult tagaplaanile jäänud.

Kristel Randrüüt

Kristel Randrüüt on paljudele tuttav kui Tigu Kristel, kes pidas Tallinnas 10 aastat legendaarset mereandide ja pärimuskulinaaria poolest tuntud vinoteek-restorani. Juba mitmeid aastaid tagasi soetas ta vana maja koos lopsaka aiaga Portugali ja võõrustab seal Tigu kombel külalisi. Aeg-ajalt satub ka Eestisse, kus iga kord püüab ette võtta mõne pop-up-ürituse. Toidu-, veini ja reisimõtteid jagab ta oma blogis tiguteek.com. Loe artikleid (15)