Raivo Vare: muutliku suve geopoliitilisi noppeid

Raivo Vare. Illustratsioon: Toon Vugts

Nii nagu suvi on meid pisut üllatanud oma kliimapööretega, on seda teinud ka poliitkliima seoses Ukraina-vastase Venemaa agressiooniga.

Ukraina küsimus NATO tippkohtumisel Vilniuses

Juulis toimunud NATO tippkohtumise fookuses pidi olema Soome ja Rootsi liikmeks saamine ning NATO uute sõjaliste plaanide kinnitamine, mida on muutunud olukorra tõttu hädasti vaja, sh ka meile. Viimane sai küll tehtud, kuid tegelikult osutusid kohtumisel enim tähelepanu pälvinud teemaks hoopis Ukraina liikmesuse perspektiivid. Kuna nii ukrainlased ise kui ka laiemalt meedia olid mõneti ilmaasjata üles kütnud tegelikkust mittearvestavaid lootusi, et kutse tuleb, siis saavutatud formuleering – saab küll kindlasti liikmeks, aga siis, kui kõik tingimused on täidetud ja liikmesriigid nõus –, osutus mõneti isegi pettumuseks.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (100)