Disain. Mis värvi tuleb aasta 2022?

"Seekord valituks osutunud Bright Skies ehk "helge taevas" kujutab inimkonna suletud olekust vabadusse naasmise ja värske lähenemise vajadust," ütleb AkzoNobel Baltics AS-i juhatuse esimees Elena Past.

Iga aasta lõpus teevad suuremad värvitootjad ja ka mitmed sisustusväljaanded teatavaks aasta värvi – olenevalt sellest, keda neist uskuda, on aasta värv 2022 igihaljas roheline, taevasinine, kulunud teksade sinine, hõbedaselt helklev roheline, šokolaadipruun. Uurisime sisearhitektidelt, kui suuri üllatusi aasta värvi väljahõikamine toob ning kuidas aasta värv meie järgmist aastat tegelikult mõjutama hakkab.

Sisearhitekt Kard Subbi sõnul on värvitrendid üldisemalt etteaimatavad: “Need tulevad ühiskonnas toimuvale reaktsioonina. Näiteks kui ühiskonnas on stress ja hirm, siis värv toetab ja innustab, annab lootust.” Sisearhitekt Heinike Luht (Two Factor) viitab laiemalt globaalsete meeleolude peegeldusele. “Maailmas toimuval on otsene mõju inimese meeleolule, mis omakorda mõjutab emotsionaalset reaktsiooni sellele, mis meid köidab ja mis mitte.”

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (261)