Disain. Kokapaberitega disainer teeb munakoorest silmapaistvaid ehteid

Laura Saksa kõrvarõngad on disainiauhinnale Bruno nomineeritud elustiili toote disaini kategoorias. Foto: Pilleli Läets

Disainitudeng Laura Saks jõudis oma munakoortest ja naturaalsete värvidega värvitud kõrvarõngaste kollektsiooniga Egg Eesti kõige olulisema disainiauhinna Bruno teise vooru, kus ta elustiili toote disaini kategoorias võistleb kogenud ja tuntud disaineritega. Tänaseks nii Kuressaare, Tartu kui ka Tallinna disainipoodide vahendusel disainihuvilisteni jõudnud kollektsioon Egg on disainiauhindade nominentide seas üks suuremaid üllatajaid – see sai alguse kooliprojektist, kusjuures Eggi loomise ajal oli Laura Saks alles esimesel kursusel. Võitjad tehakse teatavaks ühisvaatamisel Disainiööl 18.09 Põhjalas.

“Ülesandeks oli leida materjal, mida taaskasutada ja millest luua uus toode. Mina valisin selleks materjaliks munakoored, mida jääb järele nii koduses majapidamises kui ka restoranides,” ütleb Laura, kes õpib Haapsalu kolledžis käsitöötehnoloogiat ja disaini. “Ma soovisin luua midagi, mis kõnetaks inimesi ja millel oleks rääkida oma lugu.”

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)