Stiilselt sooja: saunadisain rambivalguses

Yrre peegelsaun.

Kodusaunade populaarsus üle Euroopa on fookusesse toonud disaini, mis sobituks kaasaegsete interjööridega. Eesti disainerite ja saunatootjate töö on sattunud rambivalgusesse, sest just siin sünnivad disainiauhindadega pärjatud kerised ning on jõudnud tootmisesse šikid moodulsaunad, mis sobivad nii loodusesse kui ka linnakeskkonda.

HUUM

Ehkki saunatraditsioon on pikk kogu regioonis, on hea ja kaasaegne disain sinna imbunud aeglaselt ka riikides, mida muidu suurteks disainimaadeks peetakse. Sauna mõeldud disaintoodete tähelend sai alguse aastal 2011, kui Eesti ettevõtja, HUUM-i tootja Siim Nellis pöördus Eesti Kunstiakadeemia poole ning professor Heikki Zoova juhtimisel püüdsid tootedisaini tudengid leida saunakerisele kaasaegsemat ja ökonoomsemat lahendust. Tudengeid juhendasid disainerid Üllar Karro ja Sven Sõrmus.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (259)