Silvia Pärmann: stiilselt läbi vihma

Ehkki sügisvihmad tabavad meie kliimavööndit igal aastal ja kestavad kuid, on see riiete valmimiseks alati väga keeruline aeg – moeloojad justkui tahaks ära unustada, et päikeseliste suvepäevade ja sillerdava lumega talve vahele jääb veel üks hooaeg. See sügis rõõmustab aga nii Eesti moeloojate pakutava valiku kui uute Eesti turule jõudnud brändidega.

“Monton on võtnud täiesti eraldi fookuse vihmases ja lörtsises ilmas riietumiseks. Loodus on kõikvõimas ja me peame lihtsalt leidma kavalad ning trendikad viisid, kuidas hallis ja niiskes keskkonnas säilitada kuiv keha ning positiivne emotsioon,” rääkis Montoni disainer Hanna Haring, kes rõõmustab sel sügisel Talented erikollektsiooniga Happy Rain, kus fookuses on ilmastikukindlad materjalid ja erksad värvid ning mustrid. “Kollektsioonist leiab ajatust vihmamantli siluetist inspireeritud mantli, millel on Montoni disainimeeskonna poolt loodud unikaalne õnneliku vihma muster. Lisaks kaitsevad vihmasaju eest läbipaistvast kilest vihmakeep, peakatted ning kummikud.”

Lisaks praktilisusele on kõikvõimalikud tehnilised materjalid ning sportlikud elemendid väga suuresti trendipildis ning läbipaistva kilekeebiga saab moodsat kihilist stiliseeringut teha ka kuiva ilmaga. Hanna Haring kinnitab sellega, et toetab igati klišeed: “Ei ole olemas halba ilma, on halvasti valitud riided!”

Ivo Nikkolo disainerid Britta Laumets and Frida Jõe on kollektsiooni toonud lumise ja märja ilma mantlid. Nende sõnul päästavad nii klassikalise toote, nagu seda on soe ja niiskusekindel mantel, värvid ja huvitavad väikesed detailid. Sel sügisel on üheks selliseks tooniks soe pronksjas värv. Ehkki klassikaline must ei ole ka kollektsioonist välja jäänud.

Ent sel sügisel on turul ka täiesti uusi brände vihma vastu võitlemas. Tali disainipoe valikusse on jõudnud tuntud Skandinaavia brändi RAINS vihmamantlid ja vihmakindlad kotid.

“Seekord läks nii, et RAINS jõudis ise meieni,” ütles Tali üks asutaja ja kaupluse pidevalt uueneva valiku eest hoovitsev Triinu Tiisel. “Brändiga haakub TALI kontseptsiooni väga hästi – kvaliteetne, praktiline, minimalistlik, hästi kombineeritavad ja mõistlikus hinnaklassis skandinaavia tooted. Meile meeldib, et lisaks praktilistele väärtustele peab RAINS oluliseks ka värskeid trende nii toodete kui ka värvivaliku puhul.” Näiteks on RAINSi valikus ka hetkel väga populaarsed kõhukotid, mis peagi ka TALI valikusse jõuavad.

Kaubamaja Kingamaailm jätkab aga laia valiku kummikute müümist ning lõpuks on taas Eestis müügil ka legendaarsed Hunteri kummikud. Ent valikust leiab ka šikke Skandinaavia brände, mis mõeldud linnas jala või rattaga liikuvale inimesele, kellele hea stiil on oluline ka halva ilmaga.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (261)