Kas teadsid? Üks veredoonor aitab päästa 3 inimese elu

Kas teadsid, et ühest vere loovutamisest valmistatakse 3 erinevat komponenti? See tähendab, et ühe vereannetusega saab päästa vähemalt kolme inimese elu. Veredoonorlus on tänapäevase tervishoiusüsteemi üks lahutamatuid osi. Miks ja kellele loovutatud verd on vaja ning kuidas seda kogutakse?

“Oma postkastist leian ma tihti rämpskirju, mis tulevad erinevatelt organisatsioonidelt, kellega mul on olnud kunagi kontakt või on nad siis kusagilt minu postiaadressi ostnud. Selliste kirjade puhul on mul esimene reaktsioon otsida üles “Lõpeta kirjade saamine”. Aga on üks kiri, mis tuleb mulle regulaarselt ja mille tellimust ma ei soovi lõpetada. See on veredoonorluse kutse. Viimane kord seda kirja saades hakkasin mõtlema, kuidas minu veri saab päästa kellegi elu. Tõepoolest – kuidas?”

Episoodi valmimisele aitas kaasa Põhja-Eesti Regionaalhaigla.

“Kas teadsid?“ on Edasi videosaade, mille iga osa tutvustab ühte valdkonda või ettevõtmist. Püüame avada ja selgitada taustu, visualiseerida andmeid ning muuta seeläbi keeruline lihtsaks. Või siis lihtne ja igapäevane põnevaks. Eesmärk on innustada ja hoida üleval uudishimulikku meelt, pakkudes vaatajatele meelelahutuslikus võtmes läbimõeldud ja harivat sisu. 

Saatesarja “Kas teadsid?” valmimist toetab KIA, vaata lähemalt kia.ee