Romet Vaino: 7 päeva ja 80+ kilomeetrit üksindust kodumaa rabades

Foto: Romet Vaino

Täpselt kuu aega tagasi sõin õhtust Eesti ühe suurima rabamassiivi äärealal. Selja taha oli jäänud 20 kilomeetrit räätsamatka ja umbes kolm korda sama palju oli veel minna. Mingi kõhutunne ütles, et sellepäevane päike oli olnud kui soe kallistus, millele järgneb hülgamine. Olin loobunud interneti- ja telefoniühendusest, mistõttu püüdsin näpuga järge ajada hoopis taevast ning kõrvutada seda oma viimaste mälupiltidega nädala ilmaprognoosist. Kui mu väsinud jalad ja keha oleksid sel hetkel vaid teadnud, et mõnusa fotoretke asemel selgitab elu järgneva viie päeva jooksul välja, kus on mehe murdepunkt.

Hiljuti ilmus Romet Vaino loodusteemaliste mõtiskluste kogumik “Peegel karu silmades”. Raamat on saadaval raamatukauplustes. Soovi korral vaata raamatu esitlust.

Romet Vaino

Romet Vaino kulgeb viiel meelel läbi nelja aastaaja üle kodumaa maastike. Selline teadlik looduses liikumine pakub suurel hulgal märkamisi nii inimpsüühika kui looduse enda kohta. Tema igakuine kolumn pakubki vahetuid emotsioone ja mõtteid loodusest ning käib ühte sammu loodusliku aastaringiga. Loe artikleid (70)