Vestlussaade “1STAGE”Johann Urb: “Praegu on väga hea hetk võtta asi enda kätte ja hakata ise muutuma”

Vestlussaade “1STAGE” toob avalikkuse ette lood ägedatest Eesti inimestest, et näidata, kuidas nad töötavad, millised on nende harjumused ja kuidas nad on jõudnud selleni, kellena meie neid täna tunneme. Seitsmenda saate külaliseks on teisel pool ookeani tegutsev eesti näitleja ja mindfulness’i coach Johann Urb, kes suure osa oma elust on pühendanud keha ja hinge vahel tasakaalu leidmisele ning jagab nüüd sel teel õpitut ka teistele.

Mõtteid vestlusest:

  • Olen sisemiselt enda käest või vaimsetelt inimestelt alati küsinud seda küsimust: kas valin vaimsuse tee või näitleja tee? Ja kõik on mulle vastanud: sinu jaoks, sõber, on see üks ja sama tee.
  • Käes on aeg muuta kogu storyline, kuidas me enda jaoks maailm mõtestatud on. See vana viis, kuidas seda tehtud on, on katki.
  • Oleme hõimuinimesed. Me ei ole üksinda kuskil majas. Tahame koos teha, koos olla. Koos on parem. Kui oleme koos rõõmsad, on see kõige parem tunne maailmas.
  • Alati ütleb mingi osa meist, et ära täna tee. Ära täna võta külma dušši, ära täna tee kätekõverdusi. Ära täna ütle talle, et armastad teda. Jäta täna vahele, vaatame telkut hoopis. Sellele osale tuleb öelda: “Okei, ma näen sind, sa oled seal, oleme sõbrad. Ma armastan sind!”
  • Mul on väga hea meel, et Eestis tehakse praegu nii kvaliteetset filmi. See on äge. Siin on nii palju häid näitlejaid. Eesti kultuuri tase on väga kõrge. Selle koha pealt on Eesti väga erakordne koht.
  • Kõik põleb: California põleb, Oregon, Washington, Austraalia, Amazonas. Enne kui me ei oska oma sisemisi teemasid lahendada, need jäävadki põlema. Meil ei ole jõudu ennast kokku võtta. Kuulge, inimesed, teeme nüüd midagi teistmoodi! Aga kui sa ise ei oska oma seisundit muuta, siis kellel on aega mõelda Amazonase peale? Siis põlebki kõik ära. Ongi kõik plasti täis.
  • Ma usun, et meil on võimalus see valik ka teistmoodi teha. Aga aeg seda teha on praegu. Ja me peame alustama endast. On väga hea hetk võtta asi enda kätte ja hakata ise muutuma. Hakata väikseid samme astuma ja tegemagi maailma ilusamaks ja paremaks. Ja anda ka teistele see võimalus.

1STAGE’i eesmärk on vestelda edumeelsete inimestega, et jagada nende teadmisi ja harjumusi suurema kuulajaskonnaga. See ei ole intervjuu ega küsitlus. See on vestlus. Sukeldume sügavale meie külalise mõttemaailma. Nende intiimsete ja ausate vestluste eesmärk on olla inspiratsiooniks nii meile endale kui ka vestluse vaatajale. Meie külalised on pärit erinevatest eluvaldkondadest: meelelahutus, ettevõtlus, sport, kunstid, muusika, film, teater jpm.