Vice Versa: jonas.f.k & Púr Múdd

Jonas.f.k ja Púr Múdd. Fotod: Kristiin Elmat, pressimaterjalid.

Seekordse Vice Versa märksõnad on kunstiline ja suvi.

Jonas Kaarnamets on noor muusik, kes alternatiivbändi Frankie Animal asutajaliikmena ka paljude teiste artistidega nii kitarristi kui autorina koostööd teinud (Erki Pärnoja, NOEP jpt). Sel kevadel avaldas Kaarnamets oma sooloprojekti jonas.f.k ja TIKS Rekordsi alt debüüt-EP “buda.01”. See on mikstuur Budapesti inspiratsioonist, mis saanud teoks läbi esimese üksinda produtseerimise ja muusika loomise ning millelt meil on seekord luubi all julge temaatikaga videosingel “Rockenrollah”.

Púr Múdd on elektroonilise muusika duo, kel kodumaisele tuntusele toeks ja pagasis lepingud rahvusvaheliste plaadifirmadega. Nende uus singel “Higher” ilmus äsja Hollandi plaadifirma Soave Records alt. Rahvusvaheline on lepingule lisaks veel hääl – loole on vokaali andnud Ameerika laulja Chris Jamison, kelle karjäär sai alguse telesaates “The Voice”.

jonas.f.k Púr Múddist: “Neil on algusest peale olnud väga kindel visioon oma väljanägemisest, muusikastiilist ja vaibist”

“Huvitaval kombel arutasime Púr Múddi teemal just hiljuti bändikaaslase Janiga. Rääkisime, et vaadates tagasi ajale nende alustamisest kuni praeguseni, on selline tunne, et neil on algusest peale olnud väga kindel visioon oma väljanägemisest, muusikastiilist ja vaibist. On tunne, et sellist otsimisperioodi neil justkui polegi olnud. Ütleks, et nad on praegu üks tugevama brändiga bände Eestis ja kui sellele lisada tipptasemel laulukirjutamis- ja produtseerimisoskus, ei saa imeks panna, et neil praegu nii hästi läheb,” kirjeldab Jonas elektroonilise muusika duot.

“Täielik feelgood lugu ju. Suvi. Rand. Aperol Spritz selles samas rannas. Ma kujutan ette, kuidas nad seda lugu mõnel suurel rannafestivalil mängida võiksid. See lõpu akustiline kitarr läheks üle heaks kaasalaulmise kohaks, enne kui lisarefrään tagasi tuleb ja publik hüppama hakkab. Jällegi, näen ka, kuidas see võiks olla mõne noore armunu suvelugu. Või reisilugu, kui nad koos kuskil Hispaanias tripil käivad. Parajalt upbeat ja kaasahaarvav, samas väikse filmiliku melanhoolianoodiga,” illustreerib jonas.f.k Púr Múddi uue singli meelestatust.

Púr Múdd jonasf.k’st: “jonas f.k puhul on tegemist tulise kunstnikuga”

Oliver Rõõmus: “jonas f.k puhul on tegemist tulise kunstnikuga. Minu jaoks oli suur üllatus, et ta nüüd oma projektis ka laulab. Tundub, et tal on väga kindel stiil ja nägemus asjadest ning see on väga positiivne”.

Joonatan Siiman: “Artist tundub olevat n-ö “vaba hing”. Peale vaadates täiesti indie tüüpi muusik. Kindlasti on tal välja kujunenud talle omane stiil ja look. Artisti Instagrami konto @jonas.f.k on nagu väike fotoalbum, mis annab ülal mainitud mõtet väga hästi edasi”.

Oliver Rõõmus: “Rockenrollah” lugu kulgeb jube mõnusalt. Vaadates videot ning kuulates lugu, tahaks kindlasti minna j.f.k kontserdile. Ise seda lugu lives tehes paneks paar pügalat tempot juurde ning prooviks sellist deep house’i teemat. Väga hea lugu ning hetkel esimest korda kuuldes väga-väga meeldib”.

Joonatan Siiman: “Lugu ja video toovad mõttesse filmi “Walk the line”, mis kujutab Johnny Cashi elulugu. Kuigi lugu ise on popima kõlaga, siis video annab hästi edasi seda fancy‘t rock’n’roll’i ajastut. Sõnumist loen mina isiklikult välja, et ta justkui teaks, et rock’n’roll on juba vanamoeline elustiil, aga sellegipoolest on see talle omane ja kallis. Lugu sobiks väga hästi kuskile filmi, mõne muusiku eluloo või siis põneva mõrvajuhtumi juurde. Kui see oleks minu lugu, lisaksin ühe tugeva käriseva kitarri soologa ja see toimiks ka livedel hästi”.

Vice Versa on Edasi rubriik, kus artistid kirjeldavad vastastikku teineteise muusikat.

Liisi Voolaid

Liisi Voolaid toimetab igapäevaselt muusika- ja kommunikatsioonivaldkonnas, toetades kodumaiseid artiste, ettevõtmisi, üritusi ja teeb kaastööd meediaväljaannetele. Suure osa oma ajast veedab Liisi ka DJ rollis, mängides mõnusatele inimestele enda lemmikmuusikat, mille ühisnimetajateks on soul, funk, mahe värskus ja maailma tummiseima gruuvi aluseks olev pill – basskitarr. Liisi kirjutab Edasile muusikast ja sellega seotud inimestest, püüdes tuua nende olemust lugejatele lähemale. Ja inspireeruda. Loe artikleid (80)