Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Veiko Valkiainen: 3 edasiviivat mõtet keset kriisi

Psühholoogi ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisalane podcast on seekord natuke teistmoodi. Veiko jagab ise omi mõtteid, mis teda viimaste nädalate jooksul on saatnud ja aidanud ning mis võiks anda inspiratsiooni ka kuulajatele: “Kui elus on olnud keerulised ajad, kus lained käivad üle pea ja elu on vähemal või suuremal määral sassi löödud, siis on minu jaoks hästi toiminud paar-kolm abistavat tehnikat.”

Mõtteid podcast’ist:

  • Esimene asi on tuua ennast olevikku, hetkeolukorda. Me kipume oma mõtetes ikka ja jälle rändama nii tulevikku kui ka minevikku. Kahjuks on nii, et ärevatel aegadel seostub tulevik meil pigem hirmuga ja minevik masendusega. Oluline on aeg-ajalt teadvustada, kus ma omadega rändan, ning vajadusel tuua ennast tagasi hetkeolukorda. Esimene soovitus olekski, et lühenda oma ajahorisonti ja too ennast konkreetsesse hetke.
  • Järgmine samm on kitsendada oma tähelepanu ühele asjale korraga. Küsi iseendalt, mis on selles hetkes kõige olulisem ära teha selleks, et tunda ennast paremini. Kui muidu võib n-ö to-do list’is olla hunnikutes asju, mille kõigega peaks tegelema, siis siinkohal on oluline keskenduda ühele asjale korraga. Ja keskenduda just sellele, mis konkreetses situatsioonis kõige vajalikum või kõige olulisem, et ellu rohkem korrastatust ja stabiilsust tuua. Üks asi korraga.
  • Ja lõpuks, hoia ennast tegevuses. Tegevus on see, mis annab meile kindlustunde, et me saame asju mõjutada. Tegutsemine toob meie ellu rohkem kontrollitunnet. Kõige halvem on jääda kriisist räsituna oimetult vegeteerima, kindlasti soovitan ennast kasvõi poolvägisi hoida tegevuses.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)