Kadri Kroon: veerand sajandit vastutuult ehk Controvento 25

Controvento. | Foto: Marleen Muhuste

Novembris juba 25ndat tegutsemisaastat tähistanud Itaalia veteranrestoran Controvento oli esimene lääneliku filosoofiaga toitlustusasutus Eestis. Seda ajal, mil eestlase jaoks tekitas carbonara pastakastme komponentide nimetamine raskusi, pastad olid meil kõik makaronid ja trühvlitest või Gorgonzola juustust ei teatud miskit lugu pidada.

Kiirelt saavutas Controvento nii kohalike kui ka expat’ide hulgas tohutu populaarsuse. Vanalinna hoovide ja käikude vahele peidetud kitsukesest ja sopilisest kivimajast sai seltsielu keskpunkt, paljude jaoks teine kodu, kuhu päeva jooksul mitu korda satuti. Kas sööma, veini jooma, sõpradega niisama kohvitassi kõrval baaris lobisema või lounge’is ärikohtumisi pidama.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (106)