Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Karmo Kivi: kui eesmärke seades hirmu ei teki, siis on see vale eesmärk

Psühholoog ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisblogi ja podcast’i seekordseks vestluskaaslaseks on Karmo Kivi, mees, kes on Proctor Gallagher Instituudi sertifitseeritud konsultant, koolitaja ja programmi “Thinking Into Results” juhendaja. Vestlus Karmoga kõnetab ehk neid, kes on huvitatud oma mõttemustrite teadvustamisest ja nende muutmisest, et jõuda soovitud tulemusteni. Karmo väidab, et meie kõige suurem takistus oleme me ise ja eelkõige see, kuidas me mõtleme. Eesmärkide seadmine ja nende saavutamine on tema sõnul meie enda mõttemustrites kinni. Seega – juttu tulebki sellest, kuidas programmeerida ennast saavutama soovitud.

Mõtteid vestlusest

  • Pange kirja see summa, mida te teenite sel aastal. Ja nüüd korrutage see sajaga! Kui paljud nüüd usuvad, et see on võimalik ära teha, ja seda veel sel aastal?! Kui te seda ei usu, siis ma soovitaksin teil hakata seda uskuma. Sest kõik see, mida sa usud või ei usu, toodab sulle just need tulemused, mis sul on. Kui ma ise selle sama harjutuse Les Browni seminaril läbi tegin, siis tuli mul kananahk peale. Ja Les ütleski, et siis on see õige eesmärk. Kui sul praegu hirmu ei tekkinud, siis on see vale eesmärk.
  • You must be hungry! Sa pead olema näljane. Kui hommikul voodist välja kargad, siis mõtledki sellele, kuidas ma saan paremaks. Ehk esimene samm on otsustada ära, mida sa tegelikult tahad. Ja selleks on sul vaja kasutada oma kujutlusvõimet, sest muidu ei suuda sa suurelt unistada ja veel vähem otsustada. Jah, mõned start-up’id kasvavad 20, 50 või isegi 100 protsenti aastas, aga mõtle, kui sa teeksid 1000% hüppe!? Ja kui see tundub ebausutav, siis ma soovitan selle peale järjest rohkem mõtlema hakata.
  • Kirjuta lahti, milline näeks sinu elu välja ja milline oleksid sina ise sel hetkel, kui see suur eesmärk päriselt teoks saaks. Mulle väga meeldib, mida Goethe on öelnud: “Sa ei saa seda, mida sa tahad; sa saad seda, mida sa oled.” Ja kui sa ei tea, kes sa oled, siis järelikult ei vääri sa seda võitu.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)