Podcast “Edasi koos sõpradega”Kadri Liik ja Raivo Vare: väike Eesti suures maailmas – kuidas edasi?

Välispoliitika ekspert Kadri Liik ja majandusekspert Raivo Vare arutlevad Eesti ees lähiajal seisvate globaalsete väljakutsete üle. Teadvustamata küberohud, radikaalide tõus üle kogu Euroopa, ettearvamatud suurriikide juhid ja vastuolusid täis Euroopa Liit – kõik need ja paljud teised suundumused kujundavad keskkonda, kus Eesti taolisel väikeriigil on varasemast keerulisem hakkama saada. Kuidas tuleme toime ja mida peaksime selleks riigi ja rahvana tegema? Vestlust veab Edasi venekeelse väljaande peatoimetaja Ivan Lavrentjev.

Vestlussaate lõpetame (vt alates 52 minutist) vaatega Eesti kultuurisaadikutele maailmas, seda läbi jazzimuusika: jazztrummar Reigo Ahven vestleb Anne Ermiga, kes veab juba 30 aastat festivali Jazzkaar ja on andnud suure tõuke Eesti jazzi arengule maailmakaardil. Vestlussaade kuulub Jazzkaare jazzijuttude “Jazz Talks” ametlikku programmi.

Salvestuse lõppedes toimus Edasi paberajakirja esimese numbri pidulik tähistamine. Paberajakirja kohta saab rohkem lugeda siit ja tellida saab ajakirja siit.

Vaata ja kuula saadet

Sündmus toimus meie hea partneri festivali Jazzkaar festivalikeskuses ja -kodus Vaba laval Telliskivi Loomelinnakus. Üritust aitasid jäädvustada Ahti Kaskpeit ja Kuldar Kullasepp.

“Edasi koos sõpradega” on veebiajakirja Edasi.org jutusaade, kus kohtuvad kaks sõpra, kes arutavad omavahel Eesti ja maailma elu üle. Igal saatel on oma konkreetne fookusteema, mille üle vestluspartnerid on mõelnud ja mille osas on neil selged seisukohad. Suhtlus heade sõprade vahel on tavaliselt aus ja otsekohene ning vürtsitatud eluterve huumoriga.