Ehtekunstnik Aija Kivi: mood soosib tarbimisühiskonda, tahtsin luua midagi väärtuslikku

Aija Kivi oma kollektsiooni Orhidee ripatsiga.

Ehtekunstnik ja stilist Aija Kivi pöördus pärast kümmet aastat moemaailmas tagasi väärismetallide ja -kivide juurde ning tuli välja ehtekollektsiooniga Orhidee. Kohtusime Aijaga tema kodustuudios, kus orhideesid on mitmel kujul – valmis ripatsid ja kõrvarõngad ühel aknalaual oma kandjaid ootamas, teisel kohe-kohe oma uusi õisi avamas orhideetaimed. Aija enda stiil on väga minimalistlik, ta ei kanna ise ühtegi ehet. Ehkki ta kodus on pehmemaid toone, kunsti ja isegi eksootilisi detaile, ei ole tema orhideed dekoratsioon või kink äsja olnud valentinipäevaks – ehtekunstniku jaoks on see kaunis lill lihtsalt praktiline baasmaterjal tööks.

Ehtekunstnike stuudiotes on mulle jäänud mulje, et see kunst tähendab väga palju viilimist, hammerdamist, jootmist, tinutamist, saagimist. Sinu kollektsioon valmib aga väga teistmoodi. Kuidas?

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (259)