Kasetohust vääriskivideni. Ehtekunstnik Birgit Skolimowski: tahaks õppida mõne hullu meistri juures. Eesti bränd

Ehtekunstnik Birgit Skolimowski. Foto: Annika Metsla

Birgit Skolimowski ateljee laual Hobusepea tänava kõrgete lagedega laual on alati lilled. Ent lillede keelt räägib kogu tema loomingut täis olev ruum, ainult et tema ehete ilu ei kustu nii lühikese ajaga. Kunagi põneva valikuga lillepoe asemel – paraku polnud majandustulemused sama õitsvad kui kaupluse valik – loob ehtekunstik nüüd ilu, mis kestab kauem mitte ainult lilledest vaid meist kõigist.

Birgit ise ei arva, et ehe peab olema ilmtingimata ilus selle kõige levinumas tähenduses. Aga esteetiline peab ehe kindlasti olema. ”Vahel tehakse efekti pärast ikka päris jäledaid asju. Saab ju teha kõike, kasvõi kohutavalt haisva ehte,” toob ta näiteks. Birgit usub, et kõik tema loodud ehted on kantavad. Ent midagi konservatiivset tema brändi Birgit Skolimowski Jewellery valikust sellele seisukohale vaatamata ei ole ja näiteks komplekt on Birgiti jaoks täiesti iganenud kontseptsioon.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (259)