Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Valdur Laid: juht peab ühildama inimeste individuaalsed vajadused organisatsiooni eesmärkidega

Psühholoog ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisblogi ja podcast’i seekordseks külaliseks on suure kogemustepagasiga tippjuht Valdur Laid. Täna töötab Valdur Maksu- ja Tolliameti peadirektorina. Eelnevalt on ta töötanud TeliaSonera Finland tegevjuhina, Elion Ettevõtted ASi juhatuse esimehena ning enne seda ka Eesti Pangas juhatuse liikmena. Valduril on TTÜ majandusharidus ning International Institute for Management Development MBA kraad. Valduriga räägimegi tema pikaajalisest juhtimiskogemusest ning tema personaalse juhtimiskäekirja kujunemisteest.

Mõtteid vestlusest:

  • Kuigi inimesed organisatsioonis on individuaalsed ja erinevad, motiveerivad meid kõiki endast parimat andma kolm suurt draiverit:
    • 1) tunne, et ma arenen tegevuse käigus ja liigun edasi võetud eesmärgi suunas;
    • 2) vabadus ise otsustada, kuidas ja mismoodi ma edasi liigun, ilma et keegi mind kogu aeg kontrolliks või suunaks;
    • 3) tunne, et sellel, mida ma teen on mingi suurem tähendus või mõte.
  • Kuid kui nüüd inimestel lasta niimoodi tegutseda oma parima äranägemise järgi, siis tulemuseks on kerget liiki browni liikumine, kus igaüks teeb, mida ta soovib ja mis tal parasjagu hästi välja kukub. Juhi keerukas roll seisnebki selles, et ühildada iga inimese individuaalsed vajadused organisatsiooni eesmärkidega. Ja seda niimoodi, et kokkuvõttes liigutakse jõudsalt nende eesmärkide suunas viisil, mis võimaldab inimestel organisatsioonis võimalikult sagedasti kogeda õnnestumist ja innustumist.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)