Marko Mihkelson: kes kaotas Ameerika?

Foto: Unsplash

Washington Posti legendaarne ajakirjanik Bob Woodward, kes kangutas omal ajal koos Carl Bernsteiniga ametist president Nixoni, avaldas äsja raamatu Valge maja telgitagustest. “Hirm” tekitab president Trumpi lähikonnas tõelist hirmu ja segadust ning sunnib taaskord kaitsesse. Lõpptulemuseks on Ameerika Ühendriikide ühe olulisima institutsiooni – presidendiameti usaldusväärsuse nihestumine avalikkuse silmis.

Küsimus ei ole muidugi ajakirjanike kiusus või rahahimus, kuigi Trumpi puhul kipub paratamatult mängu tulema ka tema najal kuulsuse võitmise fenomen. Michael Wolf raputas aasta alguses oma “Tule ja raevuga” korralikult poliitikahuvilist lugejaskonda, haarates miljonite tähelepanu Valges majas väidetavalt toimuva korralageduse ja peamise tõdemusega, et president pole presidendivastutuseks lihtsalt valmis.

Marko Mihkelson

Marko Mihkelson on ajaloolase haridusega ajakirjanik ja poliitik. Ta on töötanud Postimehe Moskva korrespondendi ja peatoimetajana ning juhtinud Riigikogus väliskomisjoni, Euroopa Liidu asjade komisjoni ja riigikaitsekomisjoni. Ta on raamatute "Venemaa: valguses ja varjus" ja "Murdeajastu" autor, kirjutanud õpikutekste ning analüüsinud rahvusvahelisi sündmusi nii Eesti kui välisajakirjanduses. Edasis kirjutab Marko Mihkelson kord kuus Eestile olulistel välispoliitilistel teemadel. Loe artikleid (82)