Annika Laats: Hermione ajakeeraja

Harry Potteri klassiõe Hermione Grangeri teadmistejanu oli nii suur, et ta ei raatsinud ühestki tunniplaanis olevast ainest loobuda. Kooli juhtkond taotles talle Võlukunsti ministeeriumist suure saladuskatte all loa kasutada ajakeerajat. See andis Hermionele võimaluse võtta osa samal ajal toimunud koolitundidest ning eksamitest. Vaid mõni väike salanipp ja ta sai keerata aja tagasi ning minna tundi, mis tegelikult oli juba möödas. Nii suutis ta läbida kaks korda rohkem õppeaineid ja omandada kaks korda rohkem teadmisi kui tema koolikaaslased.

Hermione ajakeeraja tuli meil pojaga jutuks ühel juulikuu õhtupoolikul Karula järve ääres, kui pidime enne Viljandi folgi lõppu asuma teele pealinna poole, sest juba järgmisel hommikul oli tarvis jõuda spordilaagrisse. See on see Eestimaa suvi – tihedalt täis võimalusi ja ahvatlusi, küllakutseid, festivale, kontserte ja laagreid! Kui mitmel korral tekkis endalgi tunne, et tahaks paigale jääda ja nautida ning samal ajal minna edasi sinna, kus juba oodatakse. Tahaks jätta ennast pikutama kusagile puuvarju mõnda rahulisse hetke ning tõtata samal ajal edasi järgmiste ettevõtmiste, kohtumiste ja edasilükkamatute tööde poole.

Annika Laats

Annika Laats on kirikuõpetaja ja Tallinna lastehaigla hingehoidja. Kord kuus ilmuvate "pühabajutluste" vahendusel saab Edasi lugeja osa Risti kiriku võlvide all kõlavast humaansest sõnumist. Annika usub, et kui kasvõi osagi neis jutlustes öeldust on tõde, siis on see kõige tähtsam, mida inimesel elus üldse teada tasub. Loe artikleid (70)