Podcast “Hakkame tegutsema!Tarvo Tobbi: arusaam ajast muutub, kui planeerime seda teadlikult

Enesearengu podcasti “Hakkame tegutsema” külaline on autor, coach ja koolitaja Tarvo Tobbi, kelle eesmärk on aidata igaühel elada terviklikku ja tähendusrikast elu. Enne kui teistele nõu anda, tuleb aga ennast tundma õppida. Saatejuht Indrek Põldvee uuribki, milliseid taktikaid Tarvo enese tundmaõppimiseks ja isikliku elu korraldamiseks kasutab.

Saade on praktiline ja kasulik kõigile, kes on mõelnud enda arendamise peale, kuid vajavad teatavat tõuget ja konkreetseid näpunäiteid.

Mõtteid vestlusest:

  • Eneseareng ja eneseabi on populaarsed teemad, mida propageerivad insipreerivad inimesed ja mille kohta leiab ohtralt materjali. Tarvo enda näitel võib aga öelda, et miski ei juhtu üle öö. Eneseareng ja enese tundmaõppimine nõuab süsteemset ja järjepidevat tööd pikkade aastate vältel.
  • Meie arusaam ajast muutub, kui hakkame kalendrisse kirja panema tegevusi ja neile kuluvat aega. Seejuures soovitab Tarvo panna kirja kõik tegevused, mida ööpäeva jooksul teeme – magamine, hommikused tegevused, tööl käimine. Nii näeme selgelt, kuhu meie aeg kulub ja saame otsustada, kas kasutame oma aega mõistlikult.
  • Oma elu planeerimiseks kasutab Tarvo iganädalast töölehte, kus toimetamised päeva lõikes ja seatud eesmärgid on jagatud kuude fookus-valdkonda: tervis, füüsis, suhted, seosed (võib ka mõista kui teadmised), päris mina ja finantsid. Igal valdkonnal on suur eesmärk või põhimõte. Näiteks, et olla oma valikutes finantsiliselt vaba või elada 120 aastaseks. Töölehte täidab Tarvo iganädalaselt, jälgides, et liigub seatud eesmärkide suunas.
  • Märka ja pane kirja oma mõtteid ja endaga toimuvat. See aitab end tundma õppida ja eneses selgusele jõuda.

“Hakkame tegutsema!” on podcast, mida veab noor ettevõtja Indrek Põldvee.

Kuldar Kullasepp

Kuldar Kullasepp on meedia, kommunikatsiooni ja turunduse maailmas tegutsenud üle 15 aasta. Oma esimese podcastiga alustas enam kui seitse aastat tagasi, ta on töötanud ka Raadio 2 ja Energy FM heaks. Täna produtseerib ja juhib turundus- ja ettevõtlussaadet Idea360 ning on võtnud Eesti podcastide arendamise südameasjaks, tuues neist parimad palad ka Edasi lugejateni. Loe artikleid (17)