Raivo Vare: muutuste valimised ja tippkohtumised

Raivo Vare. Illustratsioon: Toon Vugts

Suur suvi on toonud puhkusemeeleolud ja viinud meie tähelepanu eemale maailmas toimuvalt. Aga seal on just nüüd toimumas nii mõndagi. Seda enam, et Euroopas käib suur sõda, mis suviti kipub teravnema, toimunud ja toimumas on rida tippkohtumisi ja valimisi ning nende tulemused on mõjutamas juhtivate demokraatiajõudude tulevikku, aga selle tõttu ka paratamatult meid.

Ukraina rindel väheste muutustega

Kasutades ära lääne, eelkõige USA, sõjalise abi viibimist, alustasid venelased oma võimaluste aknas pealetungi mitmes suunas. Sealjuures avades kevadel ka uue rinde Harkovi all. Ukrainlased polnud viimaseks valmis ning tohutu sõjatehniline defitsiit, eelkõige sõjamoona osas, ning vahetusteta rindel viibivate inimeste sõjaväsimus, andsid venelastele võimaluse natukene edasi liikuda nii Harkovi all kui Donbassis. Nüüdseks on lõpuks saabuma hakanud moon ja ukrainlaste ridade korrastamine rindel on hakanud vilja kandma ning venelaste edasiliikumine on praktiliselt peatunud. Siin-seal püütakse pidevate rünnakutega ikka veel proovida ukrainlaste kaitse pidavust, kuid seni suuresti tulemusteta. Elik, nagu sõjandusspetsialistid on öelnud, on rindel tekkinud platoo. Venelastel pole suutlikkust läbi murda ja ukrainlastel pole suutlikkust vastupealetungile minna.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (105)