Ajakirja #21 tutvustus: tunneta elu mekki

Ajakirja 21 kaas ja sisukord.

Hea lugeja, siin on sulle uus ports vÀrsket lugemist.

Ehkki suvi on periood, mil enamik meist puhkab, siis loodan, et me pĂ€riselt aju ikka vĂ€lja ei lĂŒlita. Omalt poolt soovitangi mĂ”tteteravuse sĂ€ilitamiseks lugeda Edasit. Kui pabernumbriga ĂŒhele poole saad, siis vaata veebist lisa, seal on arhiivis palju kulda, nagu ĂŒks tellija kenasti tĂ€hendas. Lood, mis naljalt ei aegu ja pakuvad pinget oluliselt hiljemgi.

RÀÀkides pingest. Üldist Ă€revust on palju, Venemaa agressioon kestab, aga ka siseriiklikult on tunda ĂŒksjagu ebakindlust – riigijuhtimine paistab kodanikule rapsimisena ja jĂ€tkuvalt on karjuv puudus riigimeestest-naistest, kes suudaksid end ĂŒhiskonnas moraalimajakana veenvalt kehtestada. Pinget on ellu vaja, aga see vĂ”iks olla positiivsema laenguga. Muutus tekib siis, kui leida omale tegevus, millest on kasu rohkematele kui vaid endale. Nii tekib ettevĂ”tmisele tĂ€hendus ja see sĂŒtitab.

VĂ”iksime olla julgelt kirglikumad kĂ”iges ja mitte seda hĂ€beneda. Kirg nĂ€itab, et tegevust vĂ”etakse tĂ”siselt, pĂŒhendunult. Selline suhtumine nakatab ka teisi meie ĂŒmber. Samas on kirglikkuses alati ka tubli annus mĂ€ngu, ennast ei tohi liiga tĂ”siselt vĂ”tta. Kirg hoiab meeled erksad ja tundlikud, see omakorda avab ukse uutele kogemustele, aistingutele, avastustele, tutvustele, kokkuvĂ”ttes – elamustele! Selle peale sind suvenumbris kaasa mĂ”tlema kutsumegi – mĂ€rkama ilu meie ĂŒmber ning laskma end kanda, kui elu pakub vĂ”imaluse kogeda midagi uut. Emotsioonid hoiavad meid elusana, muutkem need positiivseteks elamusteks!

Suvenumbri peaintervjuu on kirikuĂ”petaja ja hingehoidja Annika Laatsiga, ĂŒhiskonnarubriigist leiab usutluse advokaat Carri Ginteriga, ettevĂ”tlusrubriigist Tallinna börsi juhi Kaarel Otsaga, kultuurirubriigist loovjuht Urmas Villmanniga (Kunst kodudes), spordiintervjuu on vĂ”rkpallur Kertu Laagiga. Lisaks suur lugu elamusi pakkuvast linnaruumist SillamĂ€el, hulgaliselt soovitusi elamusrohketest majutusasutustest saartel ja palju muud. Lugemist peaks leidma erinevate huvidega inimesed.

Juhtkirja pealkirjaks sain inspiratsiooni esikaane kunstnikult Tanel Veenrelt, kes pildi sĂŒnnilugu avades ĂŒtleb, et suudluses on elu mekki. Olen temaga nĂ”us. Tulgu see suvi nagu ĂŒks suur kuum suudlus!

Ilusat puhkust!

Janeck Uibo
vastutav vÀljaandja

NB! Edasi paberajakirja saab tellida lÀbi tellimiskeskuse vÔi Edasi e-poe. Edasi varasemaid numbreid saab soetada e-poest.

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (273)