Maria Tammeorg: järjepidevus on igas asjas edu võti. Nii ka moes. “Kes on kes Eesti moes”

Maria Tammeorg asutas brändi Mammu Couture kümme aastat tagasi ja on sellest ajast alates kogu aeg kasvanud nii kollektsiooni suuruse kui töötajate arvu mõttes. Foto: erakogu.

Printsessimoeks ja kõige naiselikumaks rõivabrändiks nimetatud Mammu Couture ja selle looja Maria Tammeorg on Eesti moemaailmas nähtuseks omaette. Kirglikust moetarbijast selle loojaks kasvanud naine on kümne aastaga üles ehitanud ettevõtte, mis on laienenud ka kriisiaastatel ja mille ambitsioonid ei mahu riigipiiride sisse ära.

Kohtume Maria Tammeoruga ühel esmaspäeva varahommikul tema Liivalaia tänaval asuvas butiigis, kus sisseastujat tervitavad kõigepealt tema lahutamatud kaaslased Yorkshire’i terjer Luna ja Malta bichon Lumi. Akna taga on argipäevane rutt, Maria pakub aga kooki ja kohvi ja isekohta pehmel diivanil, nagu polekski alanud järjekordne tempokas töönädal vaid laisk pühapäevane brunch.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (265)