Teatriarvustus. Karin Allik: tragikoomiline tants Hitleri maali ümber. “Nachtland”

Nachtland. Foto: Tallinna Linnateater

Mida teeksite teie, kui leiaksite oma äsja lahkunud lähedase asjade hulgast Adolf Hitleri allkirjaga maali? Müüksite selle kuuekohalise summa eest varakale (kuid võimalik, et neonatsist) kunstihuvilisele, et enda elujärge parandada? Annetaksite muuseumile, et kurioosne teos saaks paigutatud kriitilisse konteksti? Või hävitaksite maali sootuks, et diktaatorist massimõrvar ei saaks pärandis edasi elada? Täpselt niisuguse probleemi pakub Marius von Mayenburgi kirjutatud ja Uku Uusbergi lavastatud “Nachtland” publikule pureda.

Lavastus: “Nachtland” Tallinna Linnateatris. Autor Marius von Mayenburg, tõlkija Kristiina Jalasto, lavastaja Uku Uusberg, kunstnik Jaagup Roomet, valguskunstnik Margus Vaigur. Osades Hele Kõrve, Indrek Ojari, Sandra Uusberg, Märt Pius, Anu Lamp, Jakob Teppo, Jarko Rahnel ja Jaan Kaljurand. Esietendus 16. märtsil 2024 Salme Kultuurikeskuse suures saalis.

Karin Allik

Karin Allik on teatrikriitik. Õpib Tartu Ülikoolis teatriteadust. 2020 nimetati ta Tartu Kultuurikandjaks aasta kultuurikajastaja kategoorias. Loe artikleid (16)