Marin Mõttus. Elu ja valu Raudkupli alusel maal

Foto: Shutterstock

Diplomaat ja endine Eesti ajutine asjur Iisraelis Marin Mõttus mõtiskleb Hamasi 7. oktoobri rünnaku järel rahuvõimaluse üle Iisraeli ja Palestiina vahel.

Meenub üks oktoobrikuine videoklipp Tel Avivist, kus keskväljakul on kaetud pikk valge linaga reedese sabatiõhtusöögi laud 7. oktoobril Gazasse viidud pantvangidele. Jubedust tekitavalt, karjuvalt tühi laud. Aktsioon oli mõeldud toetusavaldusena Hamasi vangide peredele, kuid korraldajad pidid õhuhäire tõttu oma vaikiva meeleavalduse katkestama ja kõhuli tolmu sisse heitma. Nüüd on Hamas asunud pantvange – eelkõige eakaid iisraellasi ning lapsi – kümnete Iisraeli vanglates viibinud palestiinlaste vastu välja vahetama ning on alanud jõhker mäng pantvangide ja nende perede emotsioonidega.

Marin Mõttus

Marin Mõttus on pikaaegne diplomaat, töötanud Eesti suursaadikuna Portugalis ja Türgis (akrediteerituna sh Liibanoni ja Iraani) ning olnud lähetuses ka Madriidis ja Iisraelis. Täna tegutseb välispoliitika analüütikuna. Pikaaegne huviala on olnud hispaania keel ja sellekeelsed kultuurid, ta on tõlkinud ka hispaaniakeelseid raamatuid. Loe artikleid (4)