Hedvig Hansoni pleilist: “Nostalgiahetk”

Foto: Shutterstock

Olen viimasel ajal haaratud nostalgilisest muusikast. See paitab hingekeeli ja on oma aeglastes, rahulikes unelmates heaks tasakaalustuseks argistele sehkendamistele ning pidevalt Ă€revatele uudistele. Valisin muusikat eri ajastutest, nii “vanadest headest aegadest” kui ka tĂ€napĂ€evast. Loomulikult lĂ€htusin eelkĂ”ige oma lemmikesitajaist – neilt oleksin vĂ”inud valida kĂ”ik palad!

Kui teil on huvi mÔne hÀÀle vÔi instrumentalisti vastu, eks saate siis sealt edasi kuulata. Julgelt valisin kuulamiseks ka instrumentaalmuusikat, ning olles eesti vÀÀrtmuusikute austaja, on valikus niisamuti neidki.

Leiate siit lisaks ĂŒhe mu trio pala, mis oma rumbarĂŒtmiga sobis suvisesse meeleollu. Nostalgilistele ballaadidele on aga vahelduseks ka tantsulisemat muusikat, ehkki seegi on ikka musikaalne ja tundeline! Sving, rumba, samba. Jah, brasiilia muusika ja portugali keele kĂ”la on kindlasti ĂŒks musikaalsemaid, mahedamaid kuulamisi. Bossanova.

Oleksin kahtlemata valinud ka meie oma bossanova-kuninga, ainsa meesjazzlaulja Eestis, Uno Loobi mĂ”ne pala, ent Spotify keskkonnas teda polnud. Eks siis kuulake teda mujalt juurde! NĂ€iteks Klassikaraadio argihommikustest saadetest, mis on mu lemmik – “Lihtsalt nostalgia”. Puhas kuld! Aga kuldsed on ka siinse listi eesti hÀÀled – Marju Kuut ja Jaak Joala. Niisamuti eesti instrumentalistid – legendid TĂ”nu Naissoo, Lembit Saarsalu ning nooremad muusikud Joel Remmel oma trioga ja Kalev Karlson. On rÔÔm kuulda, kuidas nad on vĂ”rreldes maailma superstaaridega sama heal tasemel. Nii et uhkusest nende ĂŒle teeksin jĂ€rgmisel korral playlist‘i ainult Eesti muusikast. Muidugi jazzmuusikast, sest see muusika on ajatu, peenetundeline. Ja tihtilugu ka nostalgiline.

Head nautimist!

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu nÀitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu pÀevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (145)