Tanel Veenre: näen end pigem suure etenduse lavastaja kui detailidesse takerdunud kunstnikuna. “Kes on kes Eesti moes”

Tanel Veenre. Foto: Iris Kivisalu.

Ehtekunstnik ja disainer Tanel Veenre tegutseb Eesti moeväljal niivõrd laial skaalal, et seda on raske isegi mõõta, liiati veel ühte lausesse või lõiku mahutada. Sel suvel tõi ta näitusel “Sinihabe” esmakordselt publiku ette maskid – tegelased, kes on tema loomingus pikalt kohal olnud, sähvatanud hetkeks mõnel moešõul või fotol, et siis stuudiosügavusse peituda. Keset maske, ehteid ja maagiat me Hobusepea tänava stuudios kohtusimegi, et meisterlik lugude jutustaja saaks rääkida veel ühe loo. Kus peategelasteks on legendaarne ehtekunstnik ja Taneli õpetaja Kadri Mälk, maskid ja kroonid, siid ja sokid, pärlid ja taldrikud.

Rubriigis “Kes on kes Eesti moes” tutvustame tähelepanuväärseid persoone, kes on nihutanud piire siinsel moedisainiväljal ja loomeettevõtluses. Uurime neilt, kuidas on kujunenud nende töömeetodid ja käekiri, kuidas nad mõtlevad, mida ise suuremateks õnnestumisteks peavad ning kes on neile teekonnal disainimaailmas eeskujuks olnud.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (261)