Mart Avi: “Village Affairs”. Uut Eesti muusikat

Eesti avangardpopi artist Mart Avi avaldas 27. jaanuaril uue singli “Village Affairs”. Tegu on Peipsiääre kandi alevikust pärit Avi üleskasvamise looga, mille helipilt on tema varasema loominguga võrreldes selgema R&B-lõksuga.

“Village Affairs” on Avi esimene väljalase pärast äsja Eesti Muusikaauhindadel möödunud aasta parimaks elektroonikaalbumiks pärjatud kauamängivat “Blade”, mis valiti ka maailma suurima muusikaajakirja MOJO taskuhäälingus 2022. aasta nelja “peidetud aarde” hulka.

Loo autor ja produtsent on Mart Avi. Taustavokaalidel lõi kaasa Eliann Tulve (Holy Motors), elektriklaveripartii ja kokkumängu tagas Martin Kikas (Ö Stuudio).

Kuula ka võidualbumit “Blade”, mille kohta Edasi on kirjutanud:

“Mõnusalt nätske rütmipartii ja kaunid sünteetilised vulinad-vidinad on moodsad ja oma peenes produktsioonis ka ääretult täpsed, aga tahaks neid kõlapildis domineerima: instrumentaarium, ehk tegelikult kogu töö selle ruumiga, kus Avi kui vokaal asub, on vaid sekundant hääle egole. Laulja on aga see, kes ta on: dändilik crooner sõltumata muusikalisest mängust, ajastust ja ajudega popmuusika üleilmsest kontekstist. Crooner asub aga alati tühjas toas. Õigemini pillid-arranžeeringud crooner’il on, aga ta teeskleb, et neid pole, sest rambivalgus on tema peal ja muu on vaid ilurätt kuuetaskus, nurk napilt väljas. Ruum on tühi, sest crooner loob distantsi, isegi pugedes teile naha vahele. Aga ka crooner on vaid poos.” (Valner Valme)