Mart Avi: “Olen justkui salamander, kes aeg-ajalt kesta vahetab”

Mart Avi.

Mart Avi avangardset ja elektroonilist poppi on võrreldud David Bowiega ning tema helimaailm on võlunud nii kohaliku kui rahvusvahelise muusikapressi. Ja mitte ainult mõned obskuursed blogid, vaid mõjukad väljaanded, nagu legendaarse Rolling Stone’i ajakirja Saksa filiaal ning Briti muusikaajakirjanduse korüfeed CLASH ja MOJO. Viimasele on Avi korduvalt kõrva jäänud, viimati selle aasta juunis, kui tema topeltsingel “Spark” | “Soul ReaVer” kuukirja tähelepanuväärseima värske muusika rubriiki jõudis. See rada oli sissejuhatus värskelt ilmunud, viiendale kauamängivale “Vega Never Sets”, millel Avi jätkab fantastiliste paralleelilmade loomist.

Uue muusika ilmumise puhul uurisin, kuidas sel korral fiktiivne (heli)maailm sündis, ning muu seas tuli juttu “Twilight Zone’ist”, Kafkast ning sellest, kuidas fantaasia ja reaalsus omavahel suhestuvad.

Johanna Maria Mängel

Johanna Maria Mängel on vabakutseline muusikaajakirjanik ja sotsiaalteaduse magister, keda paeluvad eelkõige eri kultuurinähtuste allikad, allhoovused ja mõjud ning muusika äärealad. Loe artikleid (63)