Mihkel Kangur: rohepesupealinn

Illustratsioon: Marko Mäetamm

Linna ehituskoodeks näeb ette, et iga suurema kortermaja juures peab olema laste mänguväljak ning autoparkla. Majad oleksid justkui ainult kolmeaastastele ja autoomanikele. Kus on aga pink, kus saaks kuuma päikese eest puu varjus istuda selles majas elav vanaema?

Artikkel on esmalt ilmunud Edasi paberajakirja kevadnumbris, mis on saadaval suuremates kioskites üle Eesti ja jaekaupluste ajakirjandusletis. Kõiki seniseid pabernumbreid saab osta Edasi e-poest ja ka digiajakirjana.

Mihkel Kangur

Mihkel Kangur on Rakvere Riigigümnaasiumi õppe- ja arendusjuht, varasemalt töötanud Talllina Ülikooli vanemteadurina. Hariduselt ökoloogia doktor ja uurinud Eesti taimkatte arengut jääajajärgsel perioodil. Ökoloogia alaste uuringute tulemustest olen näinud, milline on olnud inimese mõju ökosüsteemidele ja millised võivad olla vastasmõjude tagajärjed meie ühiskonnale. Seetõttu olen viimastel aastatel üha enam keskendunud säästva arengu haridusele ja Gaia haridusele, lootuses, et meil on läbi hariduse võimalik muuta ühiskonna kurssi. Loe artikleid (44)