Juhtimispodcast. Raimo Ülavere: kust saab vaimne tugevus alguse ehk ultrarealistidest

Käesolevas podcast’i-osas räägib Raimo Ülavere sellest, millest vaimne tugevus saab alguse – juttu tuleb ultrarealismist. Mis see on, kuidas välja näeb ja kuidas ka sina saad käituda nagu ultrarealist.

Mõtteid podcast’ist:

  • Ultrarealistid teevad kolme asja: 1) aktsepteerivad olukorda; 2) võtavad olukorra omaks; 3) tegutsevad lähtuvalt olukorrast.
  • Kui asjad lähevad jamaks, on inimesel võimalus teha ühte kahest: kas aktsepteerida olukorda nagu ta päriselt on, või siis mitte aktsepteerida. Aktsepteerimine aga on vältimatult vajalik, kui soovitakse olukorrast paremana välja tulla. Miks? Sest ainult aktsepteerides olukordi ja asjaolusid nagu nad on, suudame me tajuda oma reservi, võimalusi, kuidas olukorrast välja tulla.
  • Omaksvõtt ehk see teine tegevus, mida ultrarealistid teevad, tähendab eelkõige just hoiakut ja tegutsemist põhimõttel, et olukord on selline nagu ta on, ma pean tegutsema, ma pean otsuse tegema. See on ka see mõte, mis sunnib uuesti püsti tõusma ja edasi minema.
  • Mõtlemine on küll tore, ent tulemusteni viib ikka ainult tegevus. Seega pärast olukorra aktsepteerimist ja omaksvõtmist peab järgnema otsus ning tegevus. Tegevus, arvestades just konkreetset olukorda, meie endi vahendeid ja võimalusi. Ehk võtta olukorrast parim, mis sel hetkel võtta annab.

Raimo Ülavere

Raimo Ülavere on koolitaja ja coach, kes aitab edukatel inimestel teha oma käitumises positiivseid ja püsivaid muutusi. Loe artikleid (80)