Valner Valme plaadisoovitused: noor kevad 2021

Foto: Shutterstock.

Ameerika teadlaste sõnul aitab muusika kuulamine turgutada vereringet ja ajutegevust. Pakun valikut värsketest kõrva- ja südametablettidest. Muidu võib vilets aeg olla, aga muusika vallas on nad seal Maa peal nutikad!

KAS “Like Sunlit Threads” (Ilian Tape)

Šoti electro-härra Mark Kastner (tuntud ka kui Galaxian) avab siin laekaid oma tavalistest rütmimustritest sügavamale ja kõrgemale. Diibid ambient-tekstuurid sondeerivad pinda mingil muul planeedil, kuhu ülevate helide saatel lendavad kosmosest kohale üha uued sündilaevad. Kosmiliste kujutluspiltide vastu ei saa, sest esiteks meenutab “Like Sunlit Threads” ulmefilmide heliribasid puht stilistiliselt, teiseks on Kastneril ka piisavalt fantaasiat, et panna nägemused heiastuma kuulaja silme ees. Album võiks kõlada liigagi suurejooneliselt, aga siin tuleb appi Kastneri electro-jõud, nõeluvad biidid tasakaalustavad kohati liiga hõllanduslikuks kippuvaid visioone ja õdus drexciyalik vaib kohtub hollywoodliku pompoossusega.

Valner Valme

Valner Valme on kultuurikriitik. Edasi kultuuritoimetaja, elektroonilise muusika saate "Lift" (IDA Raadio) juht. Loe artikleid (246)