Kadi Adrikorn: tuleviku moedisain tegeleb abstraktsemate küsimustega

Kadi Adrikorn. Foto: Herkki Erich Merila.

Disainer Kadi Adrikorn, kelle loomingust on tuntuimad pilkupüüdvad peakatted, mis pakuvad nii mugavust kui eneseväljendusvõimalust, pälvis sel aastal (2020) ka Eesti Disainiauhindade konkursil välja antava SÄSI (parim noor toote-, tekstiili- või moedisainer) auhinna.

Vahepeal aastakümneteks varjusurma vajunud kübarakandmise traditsioon on uuele elule ärkamas mitte ainult Eestis, kus Kadi on üks paarist viimastel aastatel peakatetele pühenduda otsustanud disainerist. Ehkki peakatteid disainivad vähesed, on nende tegijaid siiski kordi rohkem kui kümmekond aastat tagasi. Ka Kadi ei alustanud oma teekonda disainimaailmas sellest. Kõigepealt Tallinna Tehnikakõrgkoolis konstrueerimist ning tehnilist disaini õppinud disainer jõudis peakateteni tegelikult aastaid hiljem, alles EKA-s magistrantuuris õppides. Kohtusime Kadiga tema Koplis asuvas stuudios, kus meid ümbritsevad puidust kübaravormid ja pool seinatäit valmis peakatteid.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)