Hannes Kuhlbach: “Mr Watson, tulge siia, ma soovin teid näha.”

Tehnika areng viimase ~150 aasta jooksul alates Alexander Graham Bellist on toonud inimestele järjest areneva võimaluse üksteisega suhelda, asudes eri paigus. Esialgu oli väike ime, kui hääl kandus piki traati teise tuppa, siis teise linna; tänaseks on saanud normiks pidada reaalajas videokõnesid ja -konverentse üle maailma. Ometi on meis alal tugev soov kohtuda kaasinimes(t)ega ka päriselt, mitte ainult virtuaalselt.

Kas inimene on ratsionaalne optimeerija? 

Inimene ei ole vaatamata pretensioonikast positsioonist loomariigi tipus kuigivõrd ratsionaalne ega säästlik olend, pigem vastupidi. Seepärast on just aja optimeerimine üks ülesannetest, millega pidevalt toime tuleb tulla. Kahtlemata on see väsitav. Kui me suudaksime ennast ja oma tegevusi pidevalt korraldada tasakaalukalt, siis poleks ilmselt vaja normeerida tööaega, sättida kalendrisse ametlikke puhkepäevi, lubada inimesi suvepuhkusele jne.

Hannes Kuhlbach

Hannes Kuhlbach on kliiniline psühholoog. Tegusa elu jooksul on ta olnud erinevates ametites kinnisvaramaailmas, suhtekorralduses ja panganduses. “Kõiges, mida saab nimetada äriks, on sügav inimlik ja isiklik pool ning just see aspekt huvitabki mind oma tänastes tegevustes. Omades oma töös privileegi näha sügavale inimeste eludesse ja sisemaailma, äratab see ka endas varjatud tundeid ja mõtteid. Neid ongi heameel üldistatud ja põimitud kujul Edasi veergudel avatud ja mõtelda armastavale lugejale edastada." Loe artikleid (66)