Armastus käib kõhu kaudu: talutooted otse koju kätte ja toidufoto veebikoolitus

Foto: Shutterstock.

Rubriigis “Armastus käib kõhu kaudu” toome koostöös portaaliga Ehemaitse.ee lugejani valiku viimase kuu olulisematest sündmustest Eesti toidu- ja joogimaailmas, mis tõestavad, et eestlase lemmiktoit ei ole teine eestlane.

Ehe toit 

Ehe ja eestimaine toit valmib ka kriisiajal

Kui koroonaviirusega seonduv ning meid kõiki üleöö haaranud majanduskriis algas, tabas väga paljusid ettevõtjaid korralik šokk. Nõnda oli see ka meie toidutootjatega, isegi suurematega neist. Ent ennast koguti paari päevaga ning käigupealt töötati välja uued, kriisitingimustele vastavad strateegiad ja tegevuskavad. Loe viie kodumaise toidutootja kogemust kriisiaja algusest edasi siit.

Väiketootjalt otse tarbijale uues e-tellimiskeskkonnas

Ehemaitse.ee viib Eesti väiketootja kokku otse tarbijaga. Selleks kogutakse kokku info Eesti väiketootjate kohta ja avaldatakse Ehemaitse.ee lehel. Portaal palub kõigil, kes toodavad mingit kodumaist toodet, mida on võimalik otse tellida, sellest teada anda. Juba praegu saab Ehemaitse.ee portaalis rubriigist “Otse tootjalt” tellida nii liha-, kala- kui ka pagaritooteid.

Uuri lähemalt ja telli endale vajalik toidukraam meie kodumaistelt väiketootjatelt lähimasse pakiautomaati või koju! Loomulikult kontaktivabalt. Alustada võid näiteks Semu täismahladest!

Eestimaal alustatakse veganimajoneesi tootmist

Kodumaise toidutootja Salvest majoneeside laia valikut täiendab nüüd esimene Eestis toodetud ja kodumaisest rapsiõlist valmistatud täistaimne majonees. Ainsa Eestis toodetud veganimajoneesi retseptist eemaldatud kanamunad on asendatud kodumaise rapsiõliga, mis annab majoneesile eriti kreemja konsistentsi. Loe edasi siit.

Populaarne maapiim jõuab lettidele Eesti esimese täispiimajogurtina

Alates aprillist on poodidesse jõudnud Alma täispiimajogurtid, mille puhas maitse ja kreemine konsistents on saavutatud kodumaise maapiima abil. Kui veel mõni aeg tagasi arvati, et rasvased piimatooted ei ole just kõige tervisesõbralikum valik, siis nüüdseks on saanud naturaalsetest piimatoodetest kasvav trend. Edasi loe siit.

Kas “Vanaema talumunad” ja muud taolised on ikka kodumaised? Kuidas saada sotti?

Meie kauplused on odavate importmunadega üle külvatud ning sageli inimesed isegi ei tea, et nad ei osta eestimaist, vaid hoopis Ukrainast või Poolast toodud mune. Tõde selgub sellest loost.

Foto: Shutterstock.

Ehe jook

A. Le Coq alustab purkide villimisel täielikku UV-desinfitseerimist, kõik joogid kaetakse fooliumkattega

Alates aprilli algusest toodab A. Le Coq kõik purgitooted täiendava UV-desinfitseerimise ja fooliumkattega. Otsus tuleneb soovist muuta tooted tarbijatele oluliselt turvalisemaks ja hoida purgisuu absoluutselt puhtana. Kuidas seda tehelikult tehakse, saad teada siit.

Ehedad sündmused

Tulemas: veebiseminar “Toidu- ja tootefotograafia”

14. aprillil oodatakse kõiki toidust ja toidu pildistamisest huvitatuid osalema veebiseminaril “Toidu- ja tootefotograafia”. Koolitus on mõeldud toiduga tegelevatele ettevõtetele ja selle eesmärk on õpetada võtteid, kuidas käepäraste vahenditega teha oma äri tarbeks paremaid toidu- ja tootefotosid.

Loe kümneaastase kogemusega toidukoolitaja kohta lähemalt ning registreeri soovi korral ka iseend koolitusele siin.

Foto: Katrin Press / www.ehemaitse.ee

Tallinna kobarmess lükkub aasta võrra edasi ja kasvab suuremaks

Eesti messid OÜ ja SA Tallinna Lauluväljak allkirjastasid lepingumuudatuse, mille tulemusena lükatakse kuu aja pärast 9. ja 10. mail Tallinna Lauluväljakul toimuma pidanud tasuta sissepääsuga kobarmess aasta võrra edasi, kuid samas arendatakse messi veelgi suuremaks ja sisukamaks. Mida kobarmess endast täpsemalt kujutab ning mida peaksid teadma ettevõtjad ja külastajad, kelle tänavukevadistesse plaanidesse mais 2020 toimuma pidanud kobarmess kuulus, loe täpsemalt edasi siit.