Lugejakiri.ee: olulised sündmused Eestis & maailmas. Detsember

Valeuudiste ja faktide eristamine on tänapäeval väga paljude inimeste jaoks kujunenud järjest suuremaks väljakutseks – keda või mida uskuda? Tuleme siinkohal lugejatele appi ja vahendame end Eesti “kõige usaldusväärsemaks ja tõsiseltvõetavamaks uudisteallikaks” nimetava portaali Lugejakiri.ee valitud materjale. Mida olulist juhtus Eestis ja maailmas detsembris?

Eestlased süüdistavad talve taevasse jäämises Greta Thunbergi – enne teda polevat olnud mingit kliimasoojenemist!

Viisime oma lugejate hulgas läbi küsitluse, kus tahtsime teada lihtsat asja: mida arvavad tavalised eestlased sellest, miks tali ometi taevasse kinni jäänud on. Tulemused on, nagu ikka, šokeerivad.

Niisiis küsisime lihtsa küsimuse: miks on tali taevasse kinni jäänud?

  • Tervelt 32% hääletanutest ei näinud endal selles mingit süüd ning arvasid, et see on kõik väikese rootsi koolitüdruku Greta Thunbergi süü – enne teda polnud mingit kliimasoojenemist! Tuleb vist Rootsi lund nõudma minna.
  • 18% ütles, et nemad ei muretse üldse – küll see kõik suvel maha tuleb.
  • 14% arvas jällegi, et tali on taevasse jäänud sellepärast, et esimest korda on Tallinna linnavalitsus lume tõrjumiseks valmis. Ka meie arvame nii.
  • 13% oli aga hoopis kindel, et siin on selgelt süüdi süvariik. See on kindel jah.
  • 12% on pisut optimistlikum ja arvab, et küll ta tuleb, kus ta pääseb. Optimistid.
  • 8% ei saanud küsimusest aru ja küsis vastu: Arno Tali vä?
  • Ja ainult 4% eestlastest arvab, et valitsus peaks ohverdama paar neitsit, küll siis tali ka tuleb.

Aitäh kõigile, kes oma hääle andsid ja tulemusel selguda lasid.

Sõjaeksperdid rahustavad: III maailmasõda algab alles siis, kui Ratas vabandamise lõpetab

Maailma juhtivad sõjanduseksperdid rahustavad inimesi: Iraani kindrali tapmine ei muuda maailmas midagi, III maailmasõda võib vallanduda alles siis, kui Eesti peaminister Jüri Ratas lõpetab oma koalitsioonipartnerite sigaduste eest vabandamise.

Ekspertide hinnangul on muud juhtumised pigem pinnavirvendus ning kogu maailma pilgud peaksid olema just Eestis toimuval.

Ratase vabandused kui maailma julgeolekugarantii

“Kui siin muidu ebastabiilses maailmas on veel midagi kindlat ja püsivat jäänud, siis on need Eesti peaministri vabandused oma koalitsioonipartnerite tegemiste ja väljaütlemiste pärast,” kinnitas Iisraeli luureorganisatsiooni Mossadi pressiesindaja Asher Zeligmani.

“Sellepärast ei hoia meie enam ammu Lähis-Idas toimuval silma peal, seal juhtub taolisi asju (Iraani kõrge kindrali tapmine – toim.) ju kogu aeg,” selgitas Zeligmani.

“Nüüd olemegi võtnud maailma stabiilsuse väljaarvutamisel aluseks nn Ratase-koefitsiendi,” lisas mees.

Mis siis saab kui…?

“Me ei tahaks selle stsenaariumi peale isegi mõelda, mis saaks siis, kui Ratas otsustaks viimaks vabandamise lõpetada,” hindas maailma julgeolekugarantiid kõrgelt ka USA juhtiv sõjandusekspert ja endine kindral John Smith.

“Me kõik oleme näinud, et pole vahet, mis teil seal riigis toimub ja mida välja öeldakse, teie peaminister vabandab alati ja asjad saavad silutud ning elu läheb edasi,” kommenteeris Smith.

“Kui ükskord peaks see müstiline punane joon kätte jõudma, siis hoidku Jumal meid kõiki – siis on tõesti maailmalõpp käes!” hindas ekspert.

“Aga seni võivad kõik rahulikult hingata,” lisas Smith.

T1 sai Ülemiste keskuselt kirbud

Kaubanduskeskuste sõda: eelmise aasta lõpus raputas Eestit uudis, et Ülemiste keskus vaevleb prussakate käes, mis ilmselt on tulnud sinna uppuvast naaberkaubanduskeskusest T1. Täna lõi Ülemiste keskus vastu, andes T1-le kirbud.

Eelmise aasta lõpus šokeeris shoppajaid uudis, et Ülemiste keskuses võib poes ringi vaadates või söögikohta einestama minnes kohata vastikuid kutsumata külalisi – prussakaid.

Kahtlus naabri peal

“Kuigi meie keskusel on olnud prussakaprobleem juba aastaid, kahtlustame me, et saime need ikkagi oma naabrilt, T1 keskuselt,” kommenteeris Ülemiste keskuse esindaja täna.

“Nii nagu rotid lahkuvad uppuvalt laevalt, siis ega prussakad samuti sinna kaptenit mängima ei jää – nii et on suur tõenäosus, et saime need just sealt,” sõnas keskuse esindaja.

Keskuse esindaja sõnul tegid nad oma naabrile ka n-ö vastukingituse.

“Kuna meil on neid igasuguseid pudulojuseid kõvasti üle, siis saatsime naabrite majja vastukingituseks kirbud,” märkis Ülemiste esindaja.

T1 esindaja jäi Ülemiste keskuse “kingitusest” kuuldes napisõnaliseks: “Mis seal ikka, eks tuleb siis kirbulaatasid korraldama hakata,” öeldi T1 keskusest kommentaariks.

Rohkem uudiseid: Lugejakiri.ee

Lugejakiri.ee

Lugejakiri on Eesti kõige usaldusväärsem ja tõsiseltvõetavam uudisteallikas. Loe artikleid (20)