Cannes Lionsi parimad reklaamid: Apple. Share Your Gifts

Lausa egoistlik on jätta oma looming ainult enda teada. Elu on palju lihtsam ja parem, kui oskame asju jagada, ka loomingu puhul. Antud klipp teeb selle väga südantsoojendavalt selgeks.

Moraal ei tule välja mitte vaadates, vaid ka kuulates. Taustaloo on teinud spetsiaalselt klipi tarbeks noor talent Billie Eilish, kes alustas muusikakirjutamist juba 11-aastaselt. Kui ta oleks jäänud oma loomingut sahtlisse kirjutama, ei oleks ta seal, kus praegu, ning meie oleksime ilma tema muusikata.

Tegu on tõeliselt oskusliku animatsiooni, päriselu inimesi ja käsitsivalmistatud kujukesi kasutava stop-motion‘iga, mille meisterlikkus tuleb iga vaadatud korraga aina rohkem esile. Tagantjärele reklaami tegemisloo videot vaadates saab aru, kui palju detaile on selles klipis. Seega pretendeerib loomislugu eraldi turundusvõtteks eesmärgiga tekitada buzz‘i. Tavaliste (reklaam)filmivõtete telgitagust ja apsakaid näitavaid klippe oleme näinud juba liiga palju.

Sisuliselt jääb reklaamile juurde muinasjutuline hõng, kuid seda väga kaasaegsete tegelaste ja elurütmiga. Kui leida mingi detail, mis jäi häirima, siis tekitab mõningast arusaamatust paberilehtede kasutamine tehnoloogia kaubamärgi reklaamis. Looming sündis küll Macbookis, kuid prinditi iga kord välja uuele paberilehele. Huvitavam oleks olnud jutustada lugu suureneva digitaalse jalajälje ja sellega seonduva vastutuse temaatika valguses. Kuid siis võib-olla oleks kadunud teatav jõulumaagia, mida oleks olnud raske kunstiliselt edasi anda.

Klipp: SHARE YOUR GIFTS
Klient: APPLE
Teostaja: TBWA\MEDIA ARTS LAB LOS ANGELES

Auhinnad:
Cannes Lions 2019
Gold – Fiction Film: Up to 5 minutes – Audiovisual Branded Content
Gold – Animation – Film Craft
Silver – Production Design / Art Direction – Film Craft
Bronze – Consumer Durables – Online Film: Sectors
Bronze – Brand or Product Integration into Music Content
 – Music Content

Kommentaari autor Andrea Aru on GKR Trade’i müügi- ja turundusspetsialist.

Making Of “Share Your Gifts”

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.