Matk. Kunnar Karu: emotsioonid Etioopiast – silmipimestav loodus ning kargeks tegev vaesus

Etioopia. | Foto: Nipernaadi Etioopia matkagrupp

Simieni looduspark Etioopias võlub kõiki seda külastavaid matkajaid nii puutumatu ja mitmekesise looduse kui ka unikaalsete vaadetega. Kuidas muidu oleks see UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud looduspark. Sealsetel matkaradadel liikudes märkab isegi treenimata silm, kui kiirelt ja sageli vahelduvad erinevad loodusvöötmed, kuidas kaovad puud, ilmuvad kaktused ja palmid – hetk hiljem aga laiutab vastu vaid tühjus, ei ühti puud ega taime, ainult kivid.

Simieni mägede loodusparki iseloomustavad muu hulgas ka unikaalsed vaated – matkarada kulgeb suuresti kõrgustiku piiril – jah, justnimelt piiril. Sageli vaid mõnikümmend sentimeetrit eemal algab enam kui tuhandemeetrine kukkumine madalikule, kus asuvad viljakad põllud ning sajad rohelised heinamaad. See järsak ning sellest lähtuvad uskumatud vaated on samuti põhjuseks, miks enam kui 2000 matkajat igal aastal seda loodusparki külastavad.

Kunnar Karu

Kunnar Karu on Nipernaadi reisiklubi matkajuht ja alpinist. Tema reisikirjad viivad lugeja erinevatele mäetippudele, tuues koju kätte ka vaated pilvepiirilt. Loe artikleid (18)