Vice Versa: Eutanasiyah vs. Clicherik & Mäx

Clicherik & Mäx ning Eutanasiyah.

Kohalik ja värske räpiassortii – Eutanasiyah ja Clicherik & Mäx.

Eutanasiyah ehk Margus Kardna on 18-aastane muusik, kes alustas muusikukarjääri biidimeistri ja DJna. Tänaseks on tal plaadileping Universal Music Balticsiga ja avaldatud ka esimene lugu plaadifirma alt, nimega “Kopp ees”.

Clicherik & Mäx võitsid eelmisel aastal enda looga “Madalal” Raadio 2 räpikonkursi “Sina ka”.  Nüüd on neil väljas kaks singlit – “2D Tüdrukud” ja uusim ning meie rubriigis fookuses olev “Käed üles”, mis mõlemad on hooga Eesti muusika digiedetabeli tippe hõivanud.

Eutanasiyah Clicherikust ja Mäxist: “Mulle on alati meeldinud Mäxi terav lüürika ning väga hea sõnade painutamine. Clicheriku puhul meeldib, kuidas ta alati väga hästi “voolab” biidi peal.”

“Clicherik ning Mäx on alguselt peale olnud ühed mu lemmikud. Vaadates praegu kuidas kutid blow-upivad. Algusest peale olen vaadanud Üksikute liikumisi (grupp, milles Mäx oli ühe oma Saku sõbraga – toim.) ning Clicherikut. Nad on artistidena väga hästi kujunenud. Mäletan, nende esimest live’i SoundcloudFestil ning kuidas nad kütsid rahva korralikult käima. Rääkides muusikast, mulle on alati meeldinud Mäxi terav lüürika ning väga hea sõnade painutamine. Clicheriku puhul meeldib, kuidas ta alati väga hästi “voolab” biidi peal,” kirjeldab Eutanasiyah Clicherikut ja Mäxi.

“See lugu on “bänger”. Toob välja kohutavalt palju energiat ning on väga hea laivis, eriti kui rahvas laulab seda kaasa. Kujutan ette, kuidas kuskil väga lappes peol kütab see lugu ja kõik hullavad selle järgi. Hästi suvise vaibiga lugu. Otseselt mingit kriitikat ei oska anda, väga hästi on välja kukkunud ning ootan veel uusi tulevaid Clicherik & Mäxi bängereid,” jagub Eutanasiyahl vaid kiidusõnu.

Clicherik & Mäx Eutanasiyah’st: “Eutanasiyah oli üks esimestest artistidest, kes Eesti soundcloudi räppi tuli.”

“Eutanasiyah on väga entusiastlik noor. Tõesti. Sellest ajast kui alustasin muusikaga, on enamus näod vahetunud kuid tema on selles mängus siiani püsinud. Kui alguses jäi ta silma agressiivse, väga ründava peo-räpiga, siis nüüd leian tema repertuaarist pigem autotune’i täis topitud serenaade, kus ta samuti end väga tagasi pole hoidnud. Tean teda isiklikult ja tean, et tal on palju emotsioone, mida ta ka oma mussiga välja üritab näidata,” ütleb Mäx.

“Eutanasiyah oli üks esimestest artistidest, kellelt Eesti Soundcloudi räppi tuli. Ikka veel mäletan, kuidas umbes kaks aastat tagasi kuulsin ta laua viina-laulu Soundcloudis ja ei läinud palju aega mööda, kuni kuulsin seda ka mitmetel pidudel. Tal on nüüdseks välja kujunenud selline mumble/aututotune-stiil, mida on küll väga palju juba tehtud –  kuid ta suudab seda siiski hoida väga omapärasena ja tuusana,” lisab Clicherik.

Mäx: “Thotid, plotterid, kopp ees jne. Teemad on põhimõttelist samad, mis tal jooksvalt on olnud. Küll aga on aru saada, et looga on too kord rohkem vaeva nähtud. See on esimene Eutanasiyah’ laul, kus ma saan sõnadest ning diktsioonist aru, produktsioon on samuti super ning kohtati kutsub isegi kaasa laulma. Selle loo teostamisega päris hästi hakkama saanud. Props!”

Clicherik: “Lugu kõlab mu kõrvadele väga hästi, see on catchy ja mulle meeldib, kuidas põhivokaalid on mellow’mad ja ad-lib’id tugevamad. See suomalainen Topi Kilpinen on Eutanasiyah’ häälele super biiti meisterdanud. Näha on, et see lugu pole tehtud kümne minutiga, selleks on aega võetud. Sellest loost ei tule veel nii pea kopp ette.”

Vice versa on Edasi rubriik, kus artistid kirjeldavad vastastikku teineteise muusikat.

Liisi Voolaid

Liisi Voolaid toimetab igapäevaselt muusika- ja kommunikatsioonivaldkonnas, toetades kodumaiseid artiste, ettevõtmisi, üritusi ja teeb kaastööd meediaväljaannetele. Suure osa oma ajast veedab Liisi ka DJ rollis, mängides mõnusatele inimestele enda lemmikmuusikat, mille ühisnimetajateks on soul, funk, mahe värskus ja maailma tummiseima gruuvi aluseks olev pill – basskitarr. Liisi kirjutab Edasile muusikast ja sellega seotud inimestest, püüdes tuua nende olemust lugejatele lähemale. Ja inspireeruda. Loe artikleid (80)