NOËP: nostalgiast pungil hetkedel tajud rohkem oma surelikkust

NÖEP ehk Andres Kõpper. | Pressifoto.

NOËP ehk Andres Kõpper on üks väheseid kohalikke artiste, kes on saanud kutse esineda hinnatud Flow festivalil Helsingis. Koos peotäie teiste siinsete muusikutega, kes lisaks koduväljakule aktiivselt ja konkurentsivõimeliselt välismaisel muusikaareenil toimetavad, on NOËPi looming jõudnud publikuni Võsu rannast Sydneyni.

Kõpperi resümeesse mahuvad kõrged kohad rahvusvahelistes striimimistabelites, koostöö ÜENSO orkesteri ja muusikutega nagu Kadri Voorand ja Sander Mölder ning film “Vasaku jala reede”. Tema kodumaised kontserdid on sündmused, kus piletid välja müüakse. See on võimas kombo, kuid sellele vaatamata suhtub Kõpper ise oma edusse pigem tagasihoidlikult, muutes ta ka võimatult sümpaatseks ja normaalseks inimeseks. Õnneliku juhuse kaudu viibime mõlemad ühel augusti reedel Intsikurmus ning leiame laivide vahel hetke, et murule istuda ja peatselt Telliskivis toimuva kontserdi eel tema teekonnast rääkida.

Johanna Maria Mängel

Johanna Maria Mängel on vabakutseline muusikaajakirjanik ja sotsiaalteaduse magister, keda paeluvad eelkõige eri kultuurinähtuste allikad, allhoovused ja mõjud ning muusika äärealad. Loe artikleid (63)