Tõnis Niinemets on “Tagasi”: iibelahend, kuidas teha telgikampaaniat, juutuuberid tülis

Elu ja iseennast ei maksa liiga tõsiselt võtta. “Tagasi” on Edasi rubriik, milles näitleja Tõnis Niinemets vaatab nädalale tagasi ning jagab oma ühiskonnakriitilisi ja huumoriga vürtsitatud tähelepanekuid Eesti elu kohta.

Iibelahend

Vananev inimkond on suur probleemi sellise pisikese rahvuse juures nagu me oleme. Uksele koputavate valimiste valguses on ka erakonnad üritanud leida lahendeid meie iibe tõstmiseks, mida ka osavalt oma programmidesse paigutatakse. Paraku pole aga keegi siiani suutnud välja mõelda lõpuni toimivat ja lollikindlat lahendit, kuidas kõike soovitut saavutada. Õnneks pole kodumaa arukatest inimestest tühjaks jooksnud, vaid tuleb välja, et lahendus lihtne, selleks on lihtsalt tehniline nüanss. Nimelt ütleb naudingute ekspert Epp Kärsin, et “kahjuks ei ole keegi eestlasi lihtsalt seksima òpetanud”.

Iibeprobleemile on lahendus.

Ajal mil meie talisport on sügaval leinas ja tundub, et tulevasi olümpiavõitjaid ei paistagi, on Epu lause nagu muusika me kõrvadele. Peagi on ilmavalgust nägemas “professionaalide silme all valminud eestlased”, kelle põlvkond kannab nime “ERIPRUUL”. Tundub, et oleme õnnega koos olnud, et seniste teadmistega oleme suutnud eestlasi üldse nii suure rahvaarvu juures hoida. Seega, kõik kes muretsevad tulevaste põlvede ja eestlaste jätkusuutlikuse pärast – rahu, lunastaja on saabunud.

Meil on ka hea meel teatada, et EASi poolt rahastatavad õpitoad algavad juba kevadel, kui inimesed on saanud üle talvemasendusest ning otsivad elule uut perspektiivi. Õpitoad tipnevad jaanipäevaga, mil eksamina mõeldud sõnajalaõie otsingud on lõppenud ja uued oskused lausa “une pealt” selged. Epp ise on aga väga positiivne ning loodab, et juba järgmiseks rahvaloenduseks on meid rohkem kui ei kunagi varem. Edu ja kõik õpituppa registreeruma.

Kuidas teha telgikampaaniat?

Erakonnad otsivad häälte nimel pidevalt võimalusi, kuidas erinevate ostukeskuste juures inimesi enda kampaaniatelki meelitada. Siin on kõigile uutele tulijatele ehk n-ö telgi ABC. Sel nädalal olid Pärnus kohal Rohelisi esindamas Anu Saagim, Reet Härmat ja Krister Kivi, kelle näitel “Telginippe” jagame.

  • Nipp #1. Õigesti valitud seltskond – vaja on punti võtta mitte-vananevad ja lõbusad sõbrannad ja paberlehti armastavale ringkonnale tuttav ja usaldusväärne kirjatsura. Kindlasti ei hakka igav ei Krister Kivil ega ka ühelgi telgi juurde astuval inimesel. Süsteem on lihtne – piigad meelitavad valija telki ja härra räägib sisust. See kõik tekitab kokku unustamatu kombo, mis püsib meeles valmispäevani.
  • Nipp #2. Õigesti valitud nänn lauale – erakonna värvides vakstu, mingid näksid väiksema sissetulekuga inimestele (kõrsikud), kirjanduslik teos valitava nimega (Krister Kivi raamat), midagi söödavat kõrgema sissetulekuga inimestele (martsipanitort), erakonna kohustuslikud programmisedelid.
  • Nipp #3. Õigesti valitud riietus – riietus ongi see kõige keerulisem just antud erakonna (Rohelised) juures, sest ühelt poolt ei taha kanda karusnahka ja teiselt poolt ei taha toetada masstootmist, mis loodust rikub. Aga antud juhul on piigad täppi tabanud ja leidnud enda põhjatutest garderoobidest just sellised kasukad, mille puhul on raske vahet teha kas need on ehtne karusnahk või mitte, seega kõik on rahul. Glamuur – olemas, soe riietus – olemas, rahvasaadikulik hoiak – olemas, “tahaks-ka-sellist-elu” tunne – olemas. Mehe puhul on lihtsam – kaela sall mis näitab et seisab erakonna väärtuste eest, tagasihoidlik tume riietus, et mòjuda väärikana ning piigade kòrval rahustavana.
  • Nipp #4. Õigesti valitud kajastatus – sotsiaalmeediakonto jaoks kaasa kindlasti iPhone, mil ümber kelmikas kiisuvutlar. Muus osas, vabad käed, aga mida rohkem seda uhkem.

Selline lihtne ülevaade eeskujulikust erakonnatelgist. Ja kui hoida elus lootust, et iga järgnev riigikogu koosseis võiks olla eelmisest parem ja edukam, siis tundub peale Maire Aunastet igati loogiline näha seal peagi ka Anu Saagimit. Mina loodan. Kõik valima. “Pidu, pidu ja veelkord pidu!” lubas Anu Saagimi vastuseks küsimusele, et mis juhtub, kui ta parlamenti saab.

NB! Soovitav on eelnevat teksti lugeda ka sõbrannapaaridel, kel elus igav, kuid tahaks koos midagi teha ning ringi käia. Valituks te paraku ei saa, aga kuhjaga fun on küll. Juhuu!

Foto: Anita Sibul instagram

Juutuuberid tülis

Sel nädalal lahvatas skandaal, sest juutuuber Anita Sibul avaldas arvamust uudise peale, kus kirjutati, et ca 250 000 inimesel on iga kuu lõpus alles pangakontol vähem kui 100 eurot. Anita ei saanud aru, kuidas see saab üldse võimalik olla, mispeale teised juutuuberid ärritusid ja Anitale sotsiaalmeedias verbaalse kolaka andsid. Kallid juutuuberid, jätame “vaese” Anita rahule. Mis siis juhtub, kui ta veel kuuleks, et on tegelikult olemas ka inimesi, kel pole seda raha ka kuu alguses. Olgem mõistvad, eriti Anita suhtes. Vaatame parem seda pilti ja katsume temast ka aru saada.

Tõnis Niinemets

Tõnis Niinemets on vabakutseline näitleja, Kinoteatri liige, Stand-up teatri POINT esimene power-up koomik, kahe lapse isa. Kiire mõtleja ja lõputult kõrge energiatasemega artist, kellele läheb väga korda, mis saab ja kuidas saab edasi. Talle on oluline, et edasi läheks aina paremaks. Loe artikleid (23)