Tõnis Niinemets on “Tagasi”: Eesti Laulust, Sakala 3 majast ja veel ühest uuest erakonnast

Tagasi toimetus tutvumas uute toimetuse ruumidega.

Elu ja iseennast ei maksa liiga tõsiselt võtta. “Tagasi” on Edasi rubriik, milles näitleja Tõnis Niinemets vaatab nädalale tagasi ning jagab oma ühiskonnakriitilisi ja huumoriga vürtsitatud tähelepanekuid Eesti elu kohta.

Möödunud nädalad on pakkunud meile olulisi konkursse, millest saab iga eestlane osa võtta. Jutt käib teadagi Eesti Laulust ja Sakala 3 asuvast teatrimajast. Osalemise raamid on küllaltki laiad, seega on seltskond kirev, kes võitlusesse asuvad. Kui avalikkuse jaoks Sakala 3 maja konkurss alles võtab hoogu sisse, siis Eesti Laul on juba täistuuridel käimas. Siinkohal ongi heameel teatada, et tegelikult on mõlema konkursi võitjad teada ja Tagasi toimetus ei suuda saladust kauem enda teada hoida. Seega – trummipõrin! – on aeg uue kultuurimajajuhatajaga ning eurolaulikuga tuttavaks saada.

Sakala maja

Alustame Sakala majast. Konkurss nägi ette, et osaleja peab olema end kultuurimaastikul tõestanud ja pikemalt tegutsenud. Siinkohal ongi heameel teatada, et Sakala 3 ruumides alustab alates 1.aprillist tööd just nimelt Tagasi toimetus. Toimetus käis ka juba majaga tutvumas ja lubab, et varasemalt loodud töine atmosfäär majas säilib ning Kaitseministeerium saab endale väärilise naabri, kes napsu ei võta ja reede-laupäeva õhtul paneb maja juba kell 20 lukku. Palju õnne meile!

Eesti Laul

Nüüd aga Eesti Laulust. Palju kriitikat said ajakirjanduses Eesti Laulu mõlemad poolfinaalid, mis leidsid aset Tartus. Küll heideti ette halba nalja ja nõrkasid esitusi, kriitikat said ka saatejuhid ja nende esitatud vahetekstid. Tagasi toimetust kritiseerijate hulgas polnud, seetõttu paluti meilt hoopiski soovitusi finaali jaoks. Meie soovitusi võeti ka kuulda, mistõttu toimubki Eesti Laulu finaal ilma suure pingeta, sest Eestit läheb suurel Eurovisioonil esindma hoopiski lugu, mis pole isegi võistlustules. Head kuulamist ja palju õnne Iisraeli sõidu  puhul laulu “Hädaorg” loojatele/esitajatele.

Tekkimas veel üks uus erakond

Lõppenud nädal pakkus poliitmaastikul palju põnevat ja seda vaid tänu ühele uuele mehele meie poliitikas. Ajal, mil kõik vaevlevad heitleva ilma ja haigusi põdevate lastega, pakkus Elurikkuse Erakonna liige Allan Kokkota välja idee, et perede soojamaareisid peaksid olema eraldi luksuskaupadena maksustatud. Samuti ka parfüümid ja kosmeetika.

See, et Allan kaotas kuus minutit peale oma idee väljaütlemist kõikide naisvalijate hääled, on selle loo positiivse arengu juures täiesti teisejärguline. Aga positiivne on see, et Allan lõi täiesti eneseteadmata uhiuue erakonna. Seda seetõttu, et tema ideed enam Elurikkuse Erakonna omadega kokku ei kõlba, kuna elurikkusest pole seal mitte põrmugi. ERE jääb eredalt särama ka peale Allani lahkumist. Kuid nüüd on võimalus kõigil liituda Allan Kokkota uue parteiga – Standardse Elu Erakonnaga (SEE). Tuult tiibadesse esimehele ja tema loodavale töökale MEESkonnale kogu Tagasi toimetuse poolt!

Tuleviku helged pead

Ajal, mil igas telefonis on olemas kalkulaator, võivad meie lapsed eksamitele kaasa võtta värvipliiatsid.

Tõnis Niinemets

Tõnis Niinemets on vabakutseline näitleja, Kinoteatri liige, Stand-up teatri POINT esimene power-up koomik, kahe lapse isa. Kiire mõtleja ja lõputult kõrge energiatasemega artist, kellele läheb väga korda, mis saab ja kuidas saab edasi. Talle on oluline, et edasi läheks aina paremaks. Loe artikleid (23)