Cannes Lions parimad reklaamid: Squarespace. Who Is JohnMalkovich.com?

See, et me näeme reklaamides tuntud inimesi, ei ole midagi uut. Juba antiikajal teati, et eeskujud õpetavad. Kuid oleme ausad, kuulsused kes soovitavad meil vesiste silmadega annetada heategevuseks või osta mõnd toredat toodet, ei ole eriti põnevad.

See reklaam on läinud sammukese edasi. Esiteks ei näe me siin idealiseeritud kuulsust, kes piltlikult valutab südant vaalade arvukuse pärast, vaid reaalset inimest oma puudustega. Nupukas on ka see, et kuulsus ei ole valitud niisama, vaid loodud on link 1999. aasta filmiga “Being John Malkovich”, mis loob laiema kultuurilise konteksti. Iseenesest probleem, mida see klipp kajastab, on täiesti reaalne. Kui maailmas on kaks või enam John Malkovichi, ja üks on juba registreerinud enda nimelise domeeni, teine aga mitte, siis mida teha? Klipp näitab selgelt, et kes ees see mees ja irisemine ning sõimamine siin ei aita. Parem ära mune ja registreeri endanimeline domeen ära. Sest kui juba John Malkovichiga “juhtus”, siis mida veel “John Smithidest” rääkida!

Klipp: Who Is JohnMalkovich.com?
Klient: SQUARESPACE
Teostaja: SQUARESPACE, JOHN X HANNES NEW YORK

Auhinnad:
Cannes Lions 2017
Silver – Film Craft -Film Craft-Direction

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Grouptutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Toomas Verrev

Toomas Verrev on reklaamiagentuuri Zavod BBDO loovjuht. Loe artikleid (4)