John Galliano on tagasi: parem kui varem

The Wonderful World of Maison Margiela I Photographer - Luigi & Iango, Creative Director - John Galliano, Model - Alex

Kust ammutada tänapäeva kiire elutempo juures, pealtnäha hallis ühiskonnas, kreatiivsust? Tuleb avada silmad ja näha vikerkaart ka taevas, kust kallab lõputult paduvihma. Me kõik peame aeg-ajalt tegema kõrvalekaldeid oma tavapärasest rutiinsest elust, muidu kaob sära silmadest.

Üleelusuurune John Galliano

Inimene, kes muutis igaveseks minu vaatenurka ja suhtumist kunsti oli legendaarne couture ristiisa John Galliano. Kindlasti see nimi üksinda ajab mõnel karvad turri, kuid oma 19 aasta jooksul pole ma ühtegi nii unikaalset ja omanäolist hinge kohanud. Hetkel pesitseb ta Pariisis pealtnäha tavalises suure puu-uksega majas, millest on saanud mehe uus kuningriik. Juba see  maagiline siseõu, lõpmatud puidust keerdtrepid, ruudulised siseaia katusekivid ning hiiglakõrged laed on märgiks, et siin ei juhita asju tavapäraste raamatureeglite järgi.

Eelmisel suvel avanes mul võimalus veeta kõige imelisemad 24 tundi just selles fantastiliselt orkestreeritud tsirkuses. Iga poole tunni järel valmis uus meistriteos! Valgetes arstikitlites eri rahvustest agarad noored töötasid õhinaga nagu väiksed sipelgad, et avaldada suurele meistrile muljet lootuses, et just nende loomingut pildistamisel kasutatakse. Iga parukas, konts, kott või misiganes riideese erines eelmisest.

Tavalised disainerid isegi ei tuleks ideedele, et näiteks kartulikotist on võimalik valmistada kõrgmoe õhtukleit või paruka limaga ülekallamine on uusim moeröögatus.

Kõlab hullumeelselt! Kuid kõik suured inimesed siin maailmas ongi hullud. See on fantastiline vaatepilt kui mittemillestki valmib meistriteos.

John Galliano & Madame Pigeon

Pildistasime special story’t Industrie Magazine’i John Galliano’st ja tema uuest loomingust Maison Margiela disainerina. See oli tema rebirth sõna otseses mõttes. See oli tema võimalus võita tagasi troon, mis kunagi nii kibedalt käest libises. Võin uhkelt öelda, et he is back and better than ever! Mehe aurat on tunda juba ruumi sisenemisel, tema elevus ja armastus oma töö suhtes on nii siiras, et see lihtsalt toob naeratuse suule. Iga kord, kui mõni uus look on tüdruku selga fit’tud, siis John koos oma tiimiga aplodeerib, kui modell talle esimest korda kõnnib.

Olin olnud meigis ja juustes juba pea neli tundi. Kõik pidi meistri jaoks olema perfektne. Järsku tuli moemaja stilist Alexis ja võttis mul käest kinni. Kõndisime mööda keerdtreppe alla ning ta riietas mind vallatusse täpilisse ülikonda.

Seejärel sisenes ruumi John, kes kiljus oma peenikese häälega MAJOR venitades kõiki häälikuid pikemaks. Siis jutustas ta mulle oma visioonist: You are Madame Pigeon and this is your secret little hiding place, you own this, you only go out at night and oh one last thing, you are a bit coucooo! But before we start I want to give you a tour of your house and show my little sewers their work. Kõndisime viimasele korrusele, kus oli terve armee valgetes kitlites õmblejannasid. Nende õnn mind nähes oli kirjeldamatu!

John tõesti hoolib ja armastab igaüht, kes tema visioonil aitavad sündida.

Peale tuuri alustasime pildistamise ja filmimisega siseõue katuselt. Fotograafideks olid moemaailmas hetkel laineid lööv duo Luigi&Iango. Päike paistis lagipähe, oli meeletult kuum, aga vaatamata kõigele pole mul kunagi olnud suuremat tahtmist pildistamisega alustada. Kõikide üleelusuurune energia oli ääretult nakkav ja tahtsin isegi millegi suurega hakkama saada. Ka Johni innustavad kommentaarid ning juhised aitasid kaasa. Mu lemmikud olid: You just fell on the stairs and you are dying, but you are having an orgasm! She is breaking her bones for me, major!

Lõpetasime kell 1 öösel, kuid ilmselt mäletan tollest päevast iga minutit veel kaua. Väsinud, kuid rõõmsameelselt lonkisin tagasi oma hotelli ja hakkasin oma peas juba iseenda uusi filmiideid ketrama. Ma olen õnnelik, kui olen üheduses oma loomingulise minaga!

Kuu aega tagasi tuli ajakiri välja koos lühifilmiga, milles osalevad ka teised talendikad modellid, kellest kaks on ka mu head sõbrad Molly Bair ja Nastya Sten.

Stay fab, Alex
instagram@alexandraelizabethljadov
snapchat@alexandraljadov 

Alex Ljadov

Alex Ljadov on maailmarändur, kelle reisikohver paikneb hetkel boheemlaslikus West Harlemi korteris. Aeg-ajalt kirjutab ta Edasile oma tegemistest modellimaailmas ja kreatiivsest elust originaalsuse mekas New York’is. Loe artikleid (19)