Virtuoos ja skulptor, kes pole müünud ühtki tööd. “Kunst kodudes”

Katrin Piile ja Art Allmägi. Foto: Iris Kivisalu

“Kunst kodudes” on rubriik, mis avab huvitavate loojate koduuksi, riiuleid ja seinapindu ning uurib, kuidas ja miks kunst koju tungis ja milliseid avastusi kooselu teostega kaasa on toonud. Seekord käis Bianka Soe külas maalikunstnik Katrin Piilel ja skulptor Art Allmägil.

Maalikunstnik Katrin Piile ja skulptor Art Allmägi on teravad ja tabavad nii oma teostes kui kunstist rääkides. Katrin on tuntud hüperrealistlike, tehniliselt perfektsete ja paeluvate maalide poolest, Arti loominguga käivad aga tihti kaasas provotseerivad teemad, hea maitse ning viisakuse piiridega mängimine. Viimastel aastatel on kunstnikud teinud koos hulga näitusi, mis kompavad autorluse piire, aga kust veelgi enam kumab läbi nende ühine, mõnus ja must huumor. Paari pisike Pelgulinna puumaja korter peidab endas Eesti kunstnike paremikku. Jagub nii kingiks saadud kassipilte ja Künnaput, vahetuste kaudu tulnud Kuusingut, alles lahti pakkimata kui ka võla katteks või julmalt välja nõutud teoseid.

Bianka Soe

Bianka Soe on kunstiteadlane, Telliskivi Loomelinnaku sisujuht ja kunstifestivali “Ma ei saa aru” peakorraldaja. Loe artikleid (20)