Reet Aus: hea disain haarab kogu toote olelusringi. “Kes on kes Eesti moes”

Omanimelise brändi juhtimise ja disaineritöö kõrval on Reet Aus ka Eesti Kunstiakadeemia jätkusuutliku disaini ja materjalide labori (JDML) ringdisaini teadussuuna juht. Foto: Madis Palm.

Ringdisaini väsimatu eestkõnelejana tuntud Reet Ausi tööst on põhjust rääkida pea kogu aeg: kord on ta Keenias 300 kilomeetri kaugusel Nairobist Moi ülikoolis mõnda projekti vedamas, siis juba esitleb Eesti olümpiakoondisele loodud rõivaid, seejärel märkame teda mõne filmi esilinastusel, mille kostüümide autoriks ta on olnud. See on aga jäämäe tipp, sest suure osa ajast võtab hoopis teadus- ja õppetöö Eesti Kunstiakadeemias (EKA).

Rubriigis “Kes on kes Eesti moes” tutvustame tähelepanuväärseid persoone, kes on nihutanud piire siinsel moeväljal ja loomeettevõtluses. Uurime neilt, kuidas on kujunenud nende töömeetodid ja käekiri, kuidas nad mõtlevad, mida ise suuremateks õnnestumisteks peavad ning kes on neile sel teekonnal eeskujuks olnud.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (275)